Rum Baba in Amsterdam Oost: Koffiebar met branderij en bakkerij
08 juni 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Rum Baba in Amsterdam Oost: Koffiebar met branderij en bakkerij

Alles bij Rum Baba ruikt heerlijk vers. Zijn het de vers gebrande koffiebonen, de vers gebakken taarten en bananenbrood. Je wandelt binnen en je krijgt meteen trek in al het lekkers. Deze koffiebar in de Pretoriusstraat voelt als een buurthuis waar je je altijd welkom zal voelen.

Rum Baba heeft de lekkerste espresso’s maar ook sublieme filterkoffie. Vraag de barista maar naar de verschillende koffiebonen, je zal de passie merken. In Amsterdam-Oost is dit de plek voor de beste koffie en het lekkerste gebak.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Als een buurthuis waar iedereen zich thuis voelt. Echt een onwijs gezellig sfeertje met allerlei verschillende type mensen uit de buurt. Je wandelt binnen over een helder blauwe tegeltjes vloer. Je wordt vriendelijk begroet door de barista. De koffiebar neemt een grote ruimte in en heeft de uitstraling van veel koffie kennis en ervaring. Er zullen er niet heel veel zijn die aan de verleiding van het verse gebak kunnen weerstaan. Ook in groter gezelschap is er voldoende ruimte. Met goed weer heb je voorin en achterin de mogelijkheid om op het terras te zitten.

De koffie en lekkers erbij

Rum Baba Bakery & Coffee Roasters is ontstaan vanuit Coffee Bru. Coffee Bru was één van de eerste Amsterdamse speciality koffiebars. Het zijn Amsterdamse koffie pioniers. Coffee Bru had de behoefte voor een eigen koffiebranderij en bakkerij om nog versere producten aan hun klanten te geven. Rum Baba is naast koffiebar dus ook de koffiebranderij en bakkerij voor de 2 koffiebars.

Koffie zetten bij Rum Baba

Koffie zetten bij Rum Baba is een beleving

Op basis van de wensen van de klant, de koffiezetmethode en het type koffiebonen zoeken de in house koffiebranders, cuppers en baristas naar de juiste smaakbalans bij het branden van de koffiebonen. Voor de kenners worden de koffiebonen gebrand in een 12kg Probat. De koffiebonen komen uit Brazilië, Ethiopië, Kenia, Sumatra en Tanzania. Landen waar de beste Arabica koffiebonen worden geproduceerd.

Gegarandeerd lekker koffie dus. Dat zie je aan hoe verfijnd de barista te werk gaat. Probeer zeker hun filterkoffie, de V60 Pour over. Sublieme smaakbeleving!

De keuze aan taarten en andere lekkernijen is gigantisch. Wie kan deze geuren weerstaan?

Rum Baba bakkerij

Rum Baba heeft een eigen koffie branderij en een bakkerij

De buurt

Een aanwinst voor de Transvaalbuurt. Het is een buurt met de leukste buurtwinkels. Rum Baba koopt de meeste ingrediënten uit de buurt.

Wifi en werken

Er is plaats om rustig te zitten en gefocust te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link
Rum Baba
Pretoriusstraat 33
1092 EX Amsterdam-Oost

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 8 tot 18.00
Weekend: 9 tot 18

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 754 22 81
Website: www.rumbaba.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .