Coffee Bru in Amsterdam-Oost: voor de echt koffieliefhebber
08 juni 2018 
in Koffie
3 min. leestijd

Coffee Bru in Amsterdam-Oost: voor de echt koffieliefhebber

Woon je in de buurt van het Beukenplein in Amsterdam-Oost? Dan is de spaarkaart voor een gratis koffie echt handig! Als je van lekkere koffies houdt, dan ga je in deze koffiebar gegarandeerd vaak vertoeven.

Coffee Bru is misschien wel de meest huiselijke en kindvriendelijke koffiebar van Amsterdam-Oost waar je bovendien ook nog lekker kan ontbijten, brunchen en lunchen.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Je merkt dat bij de inrichting van Coffee Bru veel inspiratie is gehaald uit reizen, meer bepaald uit Zuid-Afrika. Daar is dan ook het idee gegroeid voor deze koffiebar. In Zuid-Afrika heb je veel van die huiselijke koffiebarretjes die heel laagdrempelig zijn en waar er een mix van diverse mensen over de vloer komt. Het voelt aan als een tweede woonkamer om lekker te hangen, te praten, zo’n plek waar niets moet.

In de Oosterparkbuurt heb je een geweldige diversiteit aan mensen. Dat merk je ook in deze koffiebar. Iedereen voelt zich hier thuis. Kom je met kinderen, dan is er voor hen een kids barista corner waar ze de lekkerste koffie verkeerd maken, inclusief de geur van vers gemalen koffie.

Grappig zijn de tafeltjes voor als je alleen komt. Ideaal om rustig krantje te lezen of op je computer te werken, want als freelancer is het absoluut geen straf om hier te werken. Kom je bij mooi weer, dan is er een klein terras om buiten je koffie te drinken.

De koffie en lekkers erbij

Bij Coffee Bru wordt veel waarde gehecht aan de producten die ze gebruiken. Ze werken met zeer goede lokale producten om zo de kwaliteit te waarborgen. De producten zijn bovendien puur en eerlijk vervaardigd.

Je krijgt hier verrassend lekkere koffies en theeën uit een aantrekkelijk assortiment. Als koffieliefhebber word je uitgedaagd om een beetje te experimenteren. Dat doe je bijvoorbeeld met ouderwetse filterkoffie in een echte koffiemok. Uit hippe espresso koffiebars in Nieuw-Zeeland hebben ze dan weer de inspiratie voor de flat white koffie. De ongewassen Ethiopische Sidamo espresso koffiebonen doet je blijven doorgaan met proeven. Als je het niet lekker vindt, dan zijn ze niet te beroerd om je een lekkere Braziliaanse koffie te serveren. De kans is groot dat je hier meer gaat komen en kunt sparen voor een gratis koffie of thee.

Rum Baba koffiebonen bij Coffee Bru

Rum Baba koffiebonen bij Coffee Bru

Van zo’n variatie wordt elke klant blij. Voor dit diverse assortiment koffiesoorten heeft Coffee Bru zijn eigen koffiebranderij opgezet. Daarom heeft de oprichter van Coffee Bru, Rum Baba opgestart. Rum Baba is een koffiebar, koffiebranderij en bakkerij in één. Zo kan de koffiebrander en barista inzoomen op de oorsprong van alle koffies, de unieke karakteristieken en de wensen van de klanten. Naast de Ethiopische Sidamo koffiebonen hebben ze onder andere ook de Kenia Gatina, de Sumatra Blue Batak en de lekkerste Braziliaanse bonen.

Geen zin in koffie of ben je in gezelschap van iemand die geen koffie drinkt? Dan hebben ze ook een heel uitgebreid assortiment theeën. De Oolong thee is een echte aanrader. Het is een Chinese theesoort met de gecombineerde kenmerken van groene en zwarte thee.

Je kan bij Coffee Bru je koffie of thee natuurlijk heerlijk combineren met een ontbijt of lunch. Er is namelijk een mooie keuze aan heerlijke broodjes. Maar ook een boterham met kaas en mosterd. Voor de zoetebek zijn er overheerlijke taartjes.

Lekker gebak bij Coffee Bru

Lekker gebak bij Coffee Bru

De buurt

Gevestigd op het beukenplein is Coffee Bru een weerspiegeling van de dynamische multiculturele samenleving in Amsterdam-Oost.

Wifi en werken

Als freelancer is het hier sowieso leuk vertoeven. Achterin is er een grote tafel waar je kan werken. Hierdoor hebben de gasten die niet willen werken geen last van al die laptop schermen.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Coffee Bru
Beukenplein 14h
1091 KG Amsterdam-Oost

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 8 tot 18
Weekend: 9 tot 18

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 75 19 956
Website: www.coffeebru.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .