Daspas koffie, waar alles draait rond verse koffie
24 juli 2019 
1 min. leestijd

Daspas koffie, waar alles draait rond verse koffie

Koffiebranderij Daspas koffie is gelegen in Hasselt. Koffiebrander Pieter brandt de bonen op kleine schaal. En altijd vers. Geen boon wordt gebrand, zonder dat deze is besteld. Zo worden er nooit koffiebonen verkocht die de smaak al verloren hebben. Alleen de allerbeste en meest eerlijke koffie is goed genoeg voor Daspas koffie!

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de microbranderij worden de koffiebonen geroosterd in een klassieke koffiebrander met een trommel. De gebruikte techniek heet de fluid-bed roasting techniek. Hierbij worden de koffiebonen geroosterd met hete lucht. Dit voorkomt dat de bonen het oppervlak raken van de brander. De hete lucht dient als warmtebron en zorgt voor het regelmatig roteren van de koffiebonen. Een gelijkmatig gebrande koffie is het resultaat. Daarna wordt de koffie verpakt in speciale vershoudzakken. Deze zijn voorzien van een ventiel. De CO2 die vrijkomt kan hierdoor wel naar buiten. Maar verse lucht kan niet naar binnen. Zo blijven de koffiebonen tot wel 6 weken vers.

Koffiebonen

Alle single origin coffees bestaan uit 100% verse arabica bonen van hoge kwaliteit. De blends kunnen bestaan uit zowel arabica als robusta bonen.
Een greep uit het ruime assortiment van Daspas koffie:

  • Brazil Santos Peaberry, een zachte Braziliaanse koffie. De koffie is ideaal te drinken bij het ontbijt. De lichte tonen van hazelnoot in combinatie met een vol aroma maken de koffie geschikt voor iedere koffiedrinker. Bereid deze koffie met de Bialetti, als filterkoffie, met de French Press of met de Half- of Volautomaat.
  • Colombia Supremo, een koffie met een volle smaak en aroma’s van hazelnoot en chocolade. Heerlijk als espresso, maar zeker ook lekker als basis voor cappuccino.
  • Daspaskoffie Espresso, een huismelange geroosterd voor de bereiding van pittige espresso. Om de volheid van de koffie te verhogen, zijn in deze blend 30% robusta koffiebonen gebruikt.

Verkoop

De koffie van Daspas Koffie kan je via hun webshop bestellen. Verkrijgbaar als gemalen koffie, vers gebrande koffiebonen, of zelfs ongebrande bonen.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: (geen info)

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Daspas Koffie
Lentestraat 14
3500 Hasselt

Openingstijden:

Deze koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +32 (0) 475 51 43 86
Website: www.daspaskoffie.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .