Basero, passie voor perfectie en kwaliteit in een kopje
30 juli 2019 
1 min. leestijd

Basero, passie voor perfectie en kwaliteit in een kopje

Koffiebranderij Basero is een micro branderij die is gevestigd in het kleine plaatsje Baasrode. Een bijzondere locatie met een historisch verleden. Waar ooit de centrale hofstede van de heersers van Baasrode stond, daar wordt nu de koffie gebrand. Chantal Peeters oefent hier, in koffiebranderij Basero Fine Coffee & Tea, met passie haar ambacht uit.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffiebranderij is uitgerust met een Giesen koffiebrander. De met zorg geselecteerde koffiebonen worden langzaam geroosterd. Het is een ambachtelijke techniek die wordt toegepast om alle unieke smaken van de koffieboon tot uiting te laten komen. Zie het als een vertraagde vorm van koffie branden. Het resultaat is een heerlijk kopje koffie met intense smaken. Naast de blends, single origin coffees en single estate coffees kun je bij Basero ook terecht voor een private label koffie. Dit is met name interessant voor bedrijven die koffie willen verkopen met een eigen naam en logo. De koffie voor thuisgebruik is verkrijgbaar via de website.

Koffiebonen

Het assortiment Basero Fine Coffee is ruim en voldoet aan strenge eisen. De Arabica bonen van hoge kwaliteit zijn afkomstig van over de hele wereld. Alle koffie uit het assortiment is voorzien van een certificaat, UTZ of Rainforest Alliance.
Een greep uit het assortiment:

  • Brazil Sweet Yellow, een bijzondere Arabica koffie met heerlijke aroma`s van vanille en bruine suiker. Ideaal te bereiden als filterkoffie of in de cafetière.
  • Guatemala Antigua, een pittige koffie met een nootachtig aroma. Smaakt heerlijk als espresso met een volle body of als basis voor cappuccino.
  • Wild Luwak Coffee, een decadente koffie die het lekkerst smaakt wanneer hij wordt bereid met de French Press of de filter drip. Hierdoor komen de smaken van chocolade, karamel en fruit het best tot uiting.

Verkoop

De koffie van Basero kan je via hun webshop bestellen.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Basero VOF
Sint-Ursmarusstraat 54
9200 Dendermonde (Baasrode)

Openingstijden:

Deze koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +32 (0) 475 30 49 53
Website: www.basero.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .