Dagger Coffee in Stadstuin 500, een fijne sfeer en goede koffie
19 september 2019 
1 min. leestijd

Dagger Coffee in Stadstuin 500, een fijne sfeer en goede koffie

Je kent Dagger Coffee in Utrecht nog niet? Dat is op zich niet zo vreemd, ze zijn er namelijk in geslaagd deze koffiebar heel goed te verstoppen. Eenmaal ontdekt, zal je vast vaker te vinden zijn in deze stadstuin aan de Europalaan, waar werkenden noeste arbeid combineren met goede koffie.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Als je denkt dat je goeie koffiebars alleen in het centrum van Utrecht kan vinden heb je ’t dus mis. Ook in de buitenwijken zitten er een aantal, die een bezoekje meer dan waard zijn. Dagger Coffee is er daar zeker eentje van. Deze koffiespot bevindt zich in een oud bedrijfspand met de naam ‘Stadstuin 500’, in Kanaleneiland. Op deze plek zitten zo’n 100 kleine bedrijven en je ziet dat Dagger daarop is afgestemd. De lange tafels nodigen om samen aan een project te werken of een bespreking te plannen. Maar uiteraard zijn mensen die niet komen werken ook van harte welkom, en die zijn er ook absoluut. Dagger is namelijk ook gewoon een fijne plek om buiten de stadsdrukte even bij te komen, en bij te praten.

Nog goed zichtbaar is dat dit een oud kantoorpand is, maar de hippe inrichting, de vele planten, de leuke zitjes en de lekkere achtergrondmuziek zorgen voor een goeie mix van modern en oud. We hadden het over een stadstuin, Dagger Coffee heeft meer weg van een huistuin. Behalve een fijne sfeer, tref je hier ook vriendelijk en behulpzaam personeel, ook belangrijk!

De koffie en lekkers erbij

Bij Dagger schenkt men koffie van Keen Roasters en van Friedhats. De filterkoffie die eigenaresse Dagmar hier serveert, staat hoog aangeschreven. Koffie is niet haar werk, maar haar passie. Dat ze zeer hoog scoort op kampioenschappen van barista’s zegt wel iets natuurlijk. Ze neemt alleen genoegen met de allerbeste kwaliteit en dat weten (en proeven) haar klanten ook, dagelijks. De dubbele Cappuccino is zo’n voorbeeld van een erg lekkere koffie. Ook de decafé is heerlijk. Dagger zou Dagger niet zijn als ze niet ook een prima kwaliteit Espresso zouden serveren.

Heerlijk ontbijten kan je ook bij Dagger, bijvoorbeeld met yoghurt met granola. Als lunch zijn hun tosti’s met dips een smaakvolle aanrader. De brownies zijn zeker ook het proberen waard, net als het bananenbrood.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Dagger Coffee
– inside shared business space “De Stadstuin”
Europalaan 500
3526 KS Utrecht

Openingstijden:
maandag-vrijdag: 08:00 – 17:00
zaterdag & zondag gesloten

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 44093233
Website: www.daggercoffee.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .