80 Days Coffee zijn direct trade koffiebonen
Koffiebonen
Tim Van Tittelboom
Koffiebonen
09/12/2019
1 min
0

80 Days Coffee zijn direct trade koffiebonen

09/12/2019
1 min
0

Koffiebranderij 80 Days Coffee werd opgericht na een bezoek aan Nepal in 2015. De oprichters Linda en Ben namen het besluit om mee te helpen aan de werkloosheid in Nepal. Zo ontstond 80 Days Coffee. Door de koffie direct te kopen bij de boeren in Nepal, blijft de prijs eerlijk. 80 Days Coffee is goede koffie, maar zonder bijsmaak.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffie van 80 Days Coffee wordt gebrand in een lokale micro koffiebranderij in Veenendaal. Het ambacht wordt uitgevoerd met hart voor mens en milieu. Verse koffie, dat is waar het om gaat. Een deel van het team woont en werkt in Nepal. Dit maakt dat het hele koffieproces kan worden gecontroleerd. De koffie voor thuisgebruik is verkrijgbaar via de website. 80 Days Coffee is ook beschikbaar voor organisaties en bedrijven.

Koffiebonen

De geïmporteerde koffiebonen zijn Direct Trade. Dat wil zeggen dat de koffiebonen rechtstreeks worden ingekocht bij de koffieboer. Zonder tussenkomst van handelaren of organisaties. Voor thuisgebruik is de koffie beschikbaar als losse koffie of als abonnement. Via de website is er keuze uit koffie voor bereiding in de bonenmachine, in de cafetière, als espresso, in de percolator of voor snelfilter bereiding.

De koffie uit Nepal heeft een romige en volle smaak, met een milde afdronk. Na het branden komt het notige aroma goed tot zijn recht, samen met enkele zachte fruitige tonen in de afdronk.

Verkoop

De koffie van 80 Days Coffee kan je online aankopen via hun webshop.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: geen info

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 

Openingstijden:

De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 247 651 62
Website: 80dayscoffee.com

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Reacties
Categorieën