Donko’s Koffie: ambachtelijke koffiebranderij, selectief en kwalitatief
10 maart 2019 
1 min. leestijd

Donko’s Koffie: ambachtelijke koffiebranderij, selectief en kwalitatief

Koffiebranderij Donko’s koffie is een familie koffiebranderij. Gelegen in Roeselare weten koffieliefhebbers al generaties lang de koffie te vinden. Het is een echte traktatie, de koffie van Donko’s koffie. Door het verleidelijke aroma van vers gebrande bonen, zodra je het pak koffie open doet.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Voordat de koffie wordt aangekocht, wordt deze eerst door strenge criteria getoetst. Aangezien alleen de beste telers in aanmerking komen. Het branden van de bonen gebeurt wekelijks, op ambachtelijke wijze. Dit wil zeggen dat het hele proces langzaam en gedetailleerd gebeurt. Er worden continu controles uitgevoerd, totdat de maximale smaken en aroma’s zijn vrijgekomen. Donko’s koffie beschikt inmiddels over maar liefst drie koffiebranders.

Na het branden wordt de koffie direct verpakt in luchtledige verpakkingen, voorzien van een ventilatieventiel dat uitsluitend in één richting functioneert. De koffie is verkrijgbaar in de moderne koffiewinkel. Hier kan de koffie worden geproefd. Professionele barista’s serveren heerlijke espresso’s en cappuccino’s voorzien van latte art.

Verder zijn de via de webwinkel ook slow coffee accessoires te koop, zoals Chemex en Cafetière. Evenals barista tools en koffieapparaten.

Koffiebonen

Het grootste deel van de koffiebonen is afkomstig uit Centraal- en Zuid Amerika. Hier zijn de klimaatomstandigheden het meest ideaal, voor wat betreft koffie. Verder zijn er ook koffiebonen uit Azië en Afrika in het assortiment verkrijgbaar. Deze zijn vermengd tot mooie melanges.

Een greep uit het assortiment:

  • Donko’s Super Dessert, een zachte koffie met een zoete afdronk. Langzaam gebrand en daardoor makkelijk verteerbaar.
  • Donko’s Espresso, een krachtige koffie, mooi gebalanceerd en ideaal te bereiden als volle espresso.
  • Donko’s Familial, een stevige koffie, met een kleine bitterheid. Prima te bereiden als espresso, maar ook zeker de moeite waard als cappuccino.

Verkoop

De koffie van Donko’s kan je online kopen in de webshop en ook in hun winkel Donko’s Koffie Shop.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat & Giesen

Donko’s beschikt over 3 verschillende koffiebranders voor altijd een optimaal resultaat.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Donko’s Koffie
Hendrik Consciencestraat 58-60
8800 Roeselare

Openingstijden:

Winkel:

Open van maandag t.e.m. vrijdag
van 9u00 -12u00 en van 13u30 -18u00
Zaterdag en zondag gesloten

Contact:
Telefoon: +32 (0) 51 20 11 28
Website: www.donkos.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .