Van Rossum's Koffie is branden met een verhaal, eerlijk van boer tot het kopje
12 december 2018 
1 min. leestijd

Van Rossum's Koffie is branden met een verhaal, eerlijk van boer tot het kopje

Van Rossum`s Koffie, een koffiebranderij en koffiebar gelegen in Zutphen. Opgericht door Frans en Dagmar van Rossum. De koffie die zij branden, is er eentje met een verhaal. Eerlijke koffie. Van de boer en zijn plantage tot aan het kopje koffie dat wordt geserveerd.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Voor het echte koffiegevoel ben je in deze branderij op de juiste plek. Heerlijke geuren van vers gebrande koffie en vers bereid gebak, maken dat je echt even tot rust komt. Een plek om te genieten.

Sinds december 2017 wordt de koffie in eigen beheer gebrand door zoon Jelle.
In de koffiebar worden door professionele barista`s diverse soorten specialty coffees geschonken. Bijzonder zijn de Cafè Lento, de Cascara en de verschillende filterkoffies. Denk aan de V60, Aeropress, Clever drip en de Chemex.

Koffiebonen

Eerlijke koffie is belangrijk. Daarom hebben Frans en Dagmar zelf een koffieplantage bezocht in Colombia. Inmiddels worden er naast koffie uit Colombia ook koffies rechtstreeks ingekocht vanuit Congo en Ethiopië. Het assortiment is ruim en geschikt voor zowel espresso- als filterkoffie.

Een kleine greep uit het assortiment:

 • Colombia, Argote
  Een specialty coffee met bloemige aroma`s en een zoete afdronk van chocolade.
 • Congo, Ngula
  Een verrassende koffie met het kruidige van kardemom en koriander, gecombineerd met het zoete van rode vruchten en toffee.
 • Costa Rica, El Bueyerito
  Een koffie speciaal gebrand voor espressobereiding. Zacht van smaak met een vleugje zoetheid van rood fruit en bruine suiker.

Verkoop

De koffie van Van Rossum’s koop je in de webshop en in de koffiebar met dezelfde naam. Op de webshop koop je naast koffiebonen ook allerhande tools om koffie te zetten.

Overzicht diensten:

 • Webshop: Ja
 • Koffie abonnement: Nee
 • Koffie op locatie: Nee
 • Barista cursus: Nee
 • Koffie voor bedrijven: Ja
 • Eigen koffiebar: Ja

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen informatie beschikbaar

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Van Rossum’s Koffie
Turfstraat 10
7201 KG Zutphen

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag: 09.00 tot 18.00
Zondag en maandag: 12.00 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 575 769 159
Website: vanrossumskoffie.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .