Van Poeck, de koffie- en thee specialist in het Waasland
23 maart 2019 
1 min. leestijd

Van Poeck, de koffie- en thee specialist in het Waasland

Van Poeck koffiebranderij is al sinds 1866 de koffiespecialist van het Waasland. Al meer dan 150 jaar wordt de koffie op artisanale wijze gebrand. Het bedrijf is continu in ontwikkeling. Ze garanderen een echte kwaliteitskoffie die verkrijgbaar is in mooi samengestelde melanges. En altijd vers gebrand!

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Het branden van de koffie gebeurt bij Van Poeck koffiebranderij nooit langer dan 24 uur van tevoren. Zo is er sprake van absoluut verse koffie. Tijdens het brandproces wordt de temperatuur zo laag mogelijk gehouden, zodat de aroma’s, de smaken en het unieke karakter worden behouden. De gestelde kwaliteitseisen zijn hoog. Doordat het brandproces uitsluitend handmatig gebeurt, is er op elk niveau strikte controle mogelijk. De koffie is verkrijgbaar in diverse verkooppunten en via de webshop. Verder biedt Van Poeck aan de zakelijke klanten mogelijkheden voor het realiseren van een private label koffie.

Koffiebonen

De koffiebonen worden streng geselecteerd in de landen van oorsprong. Het zijn puur Arabica bonen die worden gemengd om te komen tot de beste melanges. Het assortiment is interessant en biedt voldoende keuze voor iedere koffieliefhebber.

Een kleine greep uit het assortiment:

  • Koffie Krans, een ware kwaliteitskoffie. Een melange die alleen het beste van alle origines combineert. De smaak is verfijnd en vol zachte aroma’s. Het beste resultaat verkrijg je door deze koffie te bereiden als filterkoffie. Heerlijk als espresso.
  • Koffie Italian, een krachtige melange vol pit. Geschikt voor de liefhebber van koffie in de stijl van Italiaanse espresso.
  • Koffie Mysore, een melange die is gebrand voor de gevoelige maag. De koffie heeft een zachte en milde smaak. Vooral erg lekker te bereiden als cappuccino.

Verkoop

De koffie van koffiebranderij Van Poeck kan je in hun winkel ontdekken en aankopen, maar ook via de webshop bestellen.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffiebranderij Van Poeck
Stationsstraat 38
9100 Sint-Niklaas

Openingstijden:

Dinsdag – zaterdag doorlopend van 9u tot 18u.
Zondag en maandag gesloten.

Contact:
Telefoon: +32 (0) 3 776 02 04
Website: vanpoeck.com

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .