Sign Language Coffee Bar is een uniek concept met leuke doven
27 januari 2019 
1 min. leestijd

Sign Language Coffee Bar is een uniek concept met leuke doven

De Sign Language Coffee Bar klinkt in eerste instantie wellicht als een aparte naam voor een koffiebar. Totdat je begrijpt dat hier acht dove tot barista opgeleide mensen werken. Hier drink je goeie koffie, geniet je van de gezellige sfeer én leer je gebarentaal!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Bij de Sign Language Coffee Bar geef je niet simpelweg mondeling je bestelling door. Hier gaat alle communicatie in gebarentaal. Ben je die niet machtig (en die kans is groot)? Via een scherm leer je in een paar seconden middels een filmpje zonder geluid hoe je een Cappuccino bestelt, hoe je dankjewel zegt et cetera. Als dat geen uniek concept is!?

De Sign Language Coffee Bar staat niet op zichzelf. Hij maakt deel uit van een groep van een tiental bedrijven die zich al langer inzetten om mensen met een gehoor- of visuele beperking aan een baan te helpen. Op een speciale internetpagina vind je overigens ook alle gebaren die je nodig kunt hebben. Leuk om thuis alvast te oefenen!

Deze koffiebar heeft een gezellige inrichting waarin je je al snel thuis voelt. Op de achtergrond speelt rustige muziek. De bediening is heel erg vriendelijk, je merkt dat ze klantvriendelijkheid hoog in hun vaandel hebben staan.

De koffie en lekkers erbij

Die dove of slechthorende barista maakt met plezier een heerlijke Americano voor jou. Ook voor een mooie en heerlijke Cappuccino draait hij of zij de hand niet om. Voor een echte Espresso kan je zeker ook binnenlopen. De koffie is trouwens van het merk Bocca, de kenner weet dan genoeg. Natuurlijk kan je hier ook een kop zwarte koffie of een muntthee bestellen. Sapjes staan ook op de menukaart.

Kijk ook eens wat voor lekkers ze vandaag voor jou hebben staan. Ontbijten kan je hier prima. Iets minder maar wel lekkere trek? Wat dacht je van een croissant, chocoladebrood of een brownie? Zelfs Tony’s repen kan je hier bestellen, dat wordt smullen. En reken maar: alles is hier biologisch en verantwoord en wordt bereid met oog voor detail.

Tot slot, omdat je vast terug komt bij de Sign Language Coffee Bar: leer zeker ook alvast hoe je in gebarentaal ‘tot morgen’ zegt!

De buurt

Op wandelafstand van de Nieuwe Amstelbrug en de Ceintuurbaan. Op de grens met Amsterdam Oost

Wifi en werken

Je kan hier prima werken maar wel met de wifi hotspot van je telefoon.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Sign Language Coffee Bar
Amsteldijk 52HS
1074 HX Amsterdam

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
Zaterdag en zondag:

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 675 2831
Website: www.signlanguagecoffeebar.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .