Koffiebar Black and yellow, voor goede koffie met pit
23 mei 2019 
1 min. leestijd

Koffiebar Black and yellow, voor goede koffie met pit

Black and yellow bewijst dat een koffiebar behalve gezellig ook stoer kan zijn. Eigenaresse Joke wil geen doorsnee koffiebar runnen en heeft daarom voor een andere aanpak gekozen. Nou, daar is ze in geslaagd. Door haar ruime ervaring als barista kan je bij haar ook terecht voor een goeie bak zwarte koffie.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Als je niet zo blij wordt van bijvoorbeeld een Scandinavische inrichting maar wel van mooie graphics, neonverlichting en de kleuren zwart en geel: welkom! Je moet dan zeker Black and yellow (what’s in a name?) eens binnenstappen. Je merkt ook al snel dat Joke niet alleen achter haar koffiemachine wil staan, waar ze overigens uitstekend op haar plek is. Ze vindt juist ook het menselijke aspect van barista zijn erg belangrijk: contact maken met de klant dus. Binnen zit je erg fijn en als de zon schijnt zit je nog beter op de houten banken op het pleintje.

Het bijzondere is dat op de plek waar Black and yellow is gehuisvest voorheen een andere koffiebar zat. Die had zijn deuren nog maar net definitief gesloten, of Joke zwaaide ze weer open, veranderde de inrichting, zorgde voor meer zitplaatsen en ging open. Best gedurfd, zo’n metamorfose van een bestaande koffiebar, maar het heeft uitstekend uitgepakt. Joke serveert goeie koffie met een vriendelijke uitstraling, en stoer natuurlijk. Je merkt aan alles dat ze ervaring heeft opgedaan bij de betere koffiebars en haar persoonlijke touch heeft toegevoegd: dit is haar koffiebar.

Mocht je de koffiemokken van Black and yellow erg mooi vinden, en prettig drinken: ze zijn te koop! Datzelfde geldt overigens voor de koffie.

De koffie en lekkers erbij

Zwarte koffie, dat is wat men promoot bij Black and yellow. Maar natuurlijk krijg je op verzoek ook een prachtige en heerlijk romige Cappuccino geserveerd. Uiteraard weet men hier ook hoe een goeie Americano te maken. Ben je helemaal verzot op Latte? Komt eraan! De theeliefhebber hoeft overigens niet te treuren: ook zij of hij krijgt hier de juiste aandacht en kan kiezen uit heerlijke smaken. Liever een frisser drankje? Kijk dan eens naar hun zelfgemaakte lemonades. Gele taart? Jawel hoor, smullen maar!

De buurt

Wifi en werken

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Black & Yellow Coffee bar
Nassaustraat 7
2000 Antwerpen

Openingstijden:
Maandag – vrijdag: 8.30u – 17u
Zaterdag gesloten
Zondag: 10u – 18u

Contact:
Telefoon: +32 (0) 4 77 74 56 97
Website: www.blackandyellowcoffee.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .