Pasticceria: de lekkerste ijsjes en de beste koffie
04 september 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Pasticceria: de lekkerste ijsjes en de beste koffie

Pasticceria moeten we eigenlijk geen koffiebar noemen. Als je weet dat de eigenaar ijsmaker van beroep is weet je waarschijnlijk al genoeg. Behalve erg lekkere koffie verkoopt hij in de Amsterdamse Pijp, inderdaad ijs, nota bene met zelfbedachte smaken: heerlijk! Koffie en ijs gaan goed samen.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Pasticceria is dus een koffie- én ijszaak, gevestigd in een hoekpand waar voorheen een belbedrijfje zat. Slimme keuze, van diverse kanten lopen klanten voorbij. Het is een kleine maar knusse plek, met houten tafels, een lange bank met flinke kussens, en stoelen die zo uit een klaslokaal zouden kunnen komen. Pasticceria maakt onderdeel uit van een prachtig, oud, karakteristiek pand.

Buiten is er een klein maar gezellig terrasje. Op een mooie dag zit je hier heerlijk in de zon. Het terras is niet echt geschikt om lang te zitten en uitgebreid te eten, wel prima voor een heerlijke koffie met een broodje of om wat bewuster te genieten van je ijs. Vriendelijke, attente eigenaar en personeel!

De koffie en lekkers erbij

De heerlijke koffie van Pasticceria is gemaakt van bonen van koffiebranderij Bocca, dus inderdaad: dat is wat je proeft. Wat je ook bestelt, het zijn allemaal op espresso gebaseerde dranken zoals een de cappuccino: de smaak is gegarandeerd goed. Heb je melkvoorkeur: vraag om jouw keuze daarin. Qua thee is er ook genoeg aanbod: verse munt thee en diverse soorten organische thee van Numi bijvoorbeeld. Geen zin in koffie of thee? Probeer dan eens hun verse sapjes.

Voor bij de koffie is er keuze uit allerlei lekkers. Om te beginnen uiteraard het ijs. De eigenaar deed o.a. ervaring op bij een ijssalon van naam in Milaan en werkt hier niet met vaste recepten. Afhankelijk van de vruchten en andere ingrediënten die hij op dat moment heeft, maakt hij ijs en altijd met succes. Dat sommige ijssoorten in de loop van de dag uitverkocht zijn zegt genoeg, soms staan er ook mensen rijen dik voor de toonbank. Verder serveert Pasticceria heerlijke sandwiches en panini’s, gebakjes, cakes, salade en taarten, sommige zijn nog te mooi om op te eten. De vitrine ziet er daarmee dan ook erg aantrekkelijk uit! Ook als je vega eet, kan je hier trouwens prima terecht.

De buurt

In De Pijp vlakbij de Diamantbuurt. Op wandelafstand van het Sarphatipark en de Amstel.

Wifi en werken

Aan het raam kan je prima werken en een krantje lezen van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Pasticceria
Van Woustraat 138HS
1073 LT Amsterdam-De Pijp

Openingstijden:
Alle dagen: 08.00 tot 23.00

Contact:
Telefoon: Niet bekend
Website: Niet bekend

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .