Badeta: lekkere koffie uit eigen branderij
06 september 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Badeta: lekkere koffie uit eigen branderij

Badeta is een koffiebar die onderdeel is van de Badeta koffiebranderij. Verser kan je je koffie niet krijgen, en dat in de Amsterdamse De Pijp, vlakbij het Sarphatipark. Drink er een uitstekende kop koffie en neem meteen koffiebonen mee, zodat je er thuis ook van kan genieten.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Badeta is een vrij kleine koffiebar. Dat is ook een begrijpelijke keuze: het gaat om de branderij, en hun koffie staat op meerdere plaatsen in Amsterdam op de kaart. Je merkt wel dat hier met passie wordt gewerkt aan een eigen product. Het is een gezellige koffiebar met een gastvrije, intieme sfeer. Er ligt een mooie houten vloer en de bar heeft leuke oranje-bruine tegeltjes.

Deze koffiezaak ademt koffie. In hun eigen winkel kan je behalve koffiebonen ook koffiezetapparaten en andere benodigdheden zoals filters en filterpapier kopen. Het personeel laat merken dat ze het leuk vinden dat je er bent, en doen hun best om je je thuis te laten voelen. Het is voor hen natuurlijk ook leuk en leerzaam om rechtstreeks van klanten te horen hoe hun koffie wordt ervaren.

De koffie en lekkers erbij

De eigenaar mengt en brandt zelf zijn eigen selectie van koffiebonen. De koffiebalen liggen ook achterin de zaak, Bij Badeta kan je dus terecht voor een heerlijke op espresso gebaseerde dranken zoals cappuccino, cortado of een flat white. Ze hebben ook een aantal lekkere eigen koffiespecialiteiten. Ook voor een lekkere kop thee kan je hier binnenlopen, deze is van het merk Citea. En ook deze is overigens in verpakkingen te koop.

Als ontbijt maken de eigenaren bijvoorbeeld heerlijke bowls, die prachtig worden opgemaakt en gegarneerd met bloemblaadjes. Natuurlijk verkopen ze ook croissants. Verder biedt de kaart o.a. bananenbrood, brownies, toast en cake.

De buurt

Badeta vind je vlakbij het Sarphatipark, net buiten het hart van De Pijp.

Wifi en werken

Badeta is een kleine koffiebar waar het niet ideaal werken is. Even snel je email controleren dat kan natuurlijk wel.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Badeta
Tweede van der Helststraat 18H
1072 PD Amsterdam-De Pijp

Openingstijden:
Alle dagen geopend: 07.30 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0)20 752 0289
Website: badeta.nl

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .