Locals Coffee: koffie drinken en lekker eten in een stijlvol interieur
06 september 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Locals Coffee: koffie drinken en lekker eten in een stijlvol interieur

Locals Coffee is een koffiebar die alleen al vanwege het prachtige interieur de moeite van een bezoek waard is. Als je dan toch eenmaal binnen bent kan je jezelf net zo goed laten verwennen door hun overheerlijke koffie, geserveerd met een oprecht vriendelijke glimlach.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Zodra je Locals Coffee binnenloopt vallen je een aantal dingen op, zoals de wand met prachtige illustraties (je blijft ernaar kijken) en de gedurfde gouden bar. Daarnaast is de inrichting strak maar warm, valt er veel daglicht binnen en geven de spiegels een ruimtelijk effect. Toch heeft deze koffiebar een intieme sfeer, ook door het beperkt aantal zitplaatsen. Het is geen gelegenheid voor grote groepen. Het interieur is ontworpen door Anne Claus, die al meer hot spots inrichtte.

Dit is zo’n buurtzaak waar iedereen binnenwandelt voor een goeie bak koffie en iets lekkers erbij. In de zomer kan je buiten van de zon genieten. Een fijne plek voor een zakelijke lunch of een vriendenborrel. Het grappige is dat hun logo sterk lijkt op de plattegrond van de wijk: slim! Het personeel is erg vriendelijk, goeie service. Kwaliteit én gezelligheid staan hoog in hun vaandel.

De koffie en lekkers erbij

Bij Locals Coffee gebruiken ze Buscaglione koffie. Dat klinkt Italiaans en is het ook: deze bonen komen van een koffiebranderij net buiten Rome. Ze hebben echter ook een Nederlands team actief, vanuit Breukelen. Op die plek leidt men ook barista’s op. Met genoemde koffiebonen maakt men onder andere prima espresso en cappuccino. Tevens staan er een aantal theesoorten op de kaart, waaronder verse gember en verse munt, en verschillende sapjes.

Voor lekkers bij de koffie en andere gerechten: waar zullen we beginnen? Laten we meteen een specialiteit noemen: scrambled eggs met truffel parmezaan, geen dagelijkse kost inderdaad maar erg lekker! Verder biedt de kaart diverse lunchgerechten die qua naam wat minder bijzonder zijn, maar bijzonder lekker smaken door de persoonlijke twist die men er aan mee geeft. Zit hier nog niets voor jou tussen, kijk dan eens naar hun salades, broodjes en pasta’s.

De buurt

Locals Coffee vind je in het rustige gedeelte van De Pijp. Aan de kant van het Rijksmuseum op zo’n 7 minuten wandelen van een museumbezoek.

Wifi en werken

Locals Coffee is een kleine koffiebar met over het algemeen kleine tafeltjes. Je kan er werken maar het is niet ideaal.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Locals Coffee
Eerste Jacob van Campenstraat 27-H
1072 BC Amsterdam-De Pijp

Openingstijden:
Alle dagen geopend van: 08.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: –
Website: localscoffee.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .