Luza's Caffeine Club: voor de lekkerste koffie en vegan, of gluten- of lactosevrij eten
04 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Luza's Caffeine Club: voor de lekkerste koffie en vegan, of gluten- of lactosevrij eten

Luza’s Caffeine Club is een moderne koffiebar met uitstekende koffie, lekkere hapjes, fijne zitplekken en vriendelijke bediening. Luza’s is volledig ingesteld op mensen die vegan, of gluten- of lactosevrij eten, dus ook voor hen is er ruime keuze.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Luza’s Caffeine Club is een hippe zaak die ietwat mediterraan oogt. De bar is volledig van marmer. Het bijzondere is dat de keuken aan de voorkant van de zaak zit waardoor je vanaf de staat zo naar binnen kijkt. Dat geeft vertrouwen, dat binnen niet wordt geschaad. Dat de eigenaar (Luza is zijn achternaam) veel horeca-ervaring heeft wordt al snel duidelijk.

De koffie is heerlijk en de bediening vriendelijk en erg gastvrij. Dat ze bij deze zaak humor hebben is te zien aan diverse, originele gimmicks, die we hier uiteraard niet verklappen. Eentje ervan is te vinden in genoemde bar.

De koffie en lekkers erbij

De Caffeine Club klinkt al goed voor een fervent koffiedrinker natuurlijk en hij of zij zal daarin door Luza’s niet worden teleurgesteld. Cappuccino, espresso, flat White en de Americano zijn allemaal van prima kwaliteit.

Ze werken samen met koffiebranderij Mocca d’or. De Moccarabica koffiebonen worden gebruikt voor de op espresso gebaseerde dranken zoals de cappuccino, espresso, flat White en de Americano. Ze hebben de meeste melk varianten.

De espresso wordt gezet met een melange die een uitgesproken karakter en een geweldige body heeft. De groene koffiebonen worden gebrand in authentieke trommelbranders waardoor walnoot, gember en karamel smaken goed tot hun recht komen.

Thee en diverse sappen zijn ook verkrijgbaar, net als een healthy shake van de dag. Daarnaast schenkt men er ook een lekker glas wijn of bier.

Qua eten is er een ruime keuze, voor elk moment van de dag. Het maakt niet uit of je nog niet hebt ontbeten, bent vergeten te lunchen of al trek hebt in een lekkere middaghap. Als ontbijt kan je bijvoorbeeld kiezen voor een croissant, yoghurt of een bowl. Eieren op toast met o.a. zalm als toevoeging staan ook op de kaart, net als wentelteefjes en ontbijtcocktails. Ben je al toe aan een goeie lunch? Kijk dan eens naar de verschillende Club gerechten, de broodjes, gezonde salades en hun quiches. Soep van het seizoen zit ook in hun aanbod. Tot slot biedt Luza’s Caffeine Club een assortiment taarten (o ja, en makrons) waar je nauwelijks keuze uit kunt maken, tenzij je eenvoudigweg meteen voor hun overheerlijke en echt Hollandse appeltaart valt.

De buurt

Luza’s Caffeine Club vind je midden in de Amsterdamse De Pijp, aan de Van Wouwstraat. Op wandel afstand van de Albert Cuypmarkt.

Wifi en werken

Je kan hier werken maar er zijn betere en rustigere koffiebars om te werken in De Pijp. Ga hier vooral genieten van gezelligheid, lekkere koffie en eten.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Luza’s Caffeine Club
Van Woustraat 47
1074 AC Amsterdam-De Pijp

Openingstijden:
Alle dagen: 08.00 tot 18.00 (eten tot 17.00)

Contact:
Telefoon: +31 (0)20 737 0947
Website: luzas.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .