Koffiebranderij Gust Coffee Roasters verrast met bijzondere specialiteiten
14 september 2020 
in Koffie
1 min. leestijd

Koffiebranderij Gust Coffee Roasters verrast met bijzondere specialiteiten

Koffiebranderij Gust Coffee Roasters is gelegen in het zuidelijke deel van Brussel en opende haar deuren in 2020. Het is een eenvoudige microkoffiebranderij, die verrast met bijzondere koffiespecialiteiten van over de hele wereld. Gust Coffee Roasters is kleinschalig en werkt uitsluitend met eerlijke specialty koffiesoorten. Het is het vakmanschap dat je proeft.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Achter elke koffie zit een uniek verhaal. Koffiebranderij Gust Coffee Roasters brengt je terug naar de oorsprong, omdat je alleen zo de lekkerste en meest verse koffie krijgt.
De koffiebonen worden gebrand in kleine porties, gedurende een langere periode en op een lage temperatuur. Het is de Scandinavische stijl van koffie branden. Op deze manier krijgen de koffiebonen geen kans om te verbranden, terwijl wel alle smaken maximaal tot uiting komen. Door de natuurlijke smaken en fijne aroma`s die ontstaan, bereid je de heerlijkste kopjes espresso en cappuccino.

Koffiebonen

Gust Coffee Roasters brandt koffiebonen voor filterkoffie en espresso. De filterkoffie wordt licht gebrand en is te bereiden op veel manieren. Van de Chemex of de V60 tot aan de mokapot of French Press voor een iets sterker kopje koffie. De espresso wordt medium gebrand, waardoor de koffie meer complexiteit bevat en een natuurlijke zoetheid.

Een kleine greep uit het assortiment:

  • Brazilië Jaguara, een espresso met zacht zoete tonen van melkchocolade en karamel en een fruitige toon van tropisch fruit en vijgen. Een ideale espresso om je dag goed mee te starten.
  • Ethiopië Samii Nensebo Refisa, een biologische espresso met veel fruitige tonen van druiven en perzik.
  • Burundi Shembati Butaganzwa, een gewassen espresso met een complex mondgevoel en een zachte afdronk met een smaak van gekonfijte rode vruchten.
  • Honduras Pozo Negro Collective, een fruitige 100% arabica filterkoffie met de zachte smaken van abrikoos, perzik en sinaasappelschil.

Adres, openingstijden en contact

Adres:
Google maps link
Gust Coffee Roasters
Pastoor Bolsstraat 3
1652 Alsemberg‎

Openingstijden:
De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +32 (0) 4 79 520 729
Website: https://gust.coffee/

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .