Bij KBC Arnhem worden je zintuigen geprikkeld. Ruik, proef en beleef!
24 juni 2019 
1 min. leestijd

Bij KBC Arnhem worden je zintuigen geprikkeld. Ruik, proef en beleef!

Koffiebranderij KBC Arnhem is een micro branderij gelegen in Arnhem. Door de ambachtelijke manier van branden, ontstaan KBC koffies met de lekkerste aroma’s. Versheid en hoge kwaliteit zijn erg belangrijk voor KBC, dat ook wel het KoffieBelevingsCentrum wordt genoemd.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De kleine branderij werd groot door zichzelf te onderscheiden. Door de koffiebonen langzaam te branden, ontstaan bijzondere smaken. Geen enkele koffiesmaak is hetzelfde en dat is het kenmerk van een echt natuurproduct. De trend is de Single Estate koffie. Deze koffiesoorten worden licht gebrand. Hierdoor is deze koffie ook licht verteerbaar en tevens heerlijk fruitig van smaak. In het KoffieBelevingsCentrum worden de koffiebonen twee maal per week gebrand. De diverse koffiesmaken zijn zowel toegankelijk voor de professionele barista als voor de gewone koffie genieter. De ambachtelijk gebrande koffie wordt verpakt in speciaal ontworpen verpakkingen. De koffiezakken zijn voorzien van een ventieltje, waardoor de gassen kunnen ontsnappen. De koffie blijft zo minsten 3 maanden heerlijk vers.
Voor een kopje koffie van goede kwaliteit, ga je naar CasaBarista. In deze winkel kun je terecht voor een kopje koffie, professioneel bereid door een kundige barista. Verder geeft KBC diverse trainingen en een gecertificeerde SCA opleiding met een Europees erkend diploma.

Koffiebonen

Via de webshop is de verse koffie verkrijgbaar. Je vindt er Single Estate koffiesoorten en bijzondere melanges.

Een kleine greep uit het assortiment:

  • KBC Milano Espresso melange, een klassieke Italiaanse koffie met een volle mokkasmaak. De combinatie van Robusta en Arabicabonen geven de koffie een lage acciditeit. Heerlijk te bereiden als cappuccino, maar zeker ook aan te raden als sterke espresso.
  • KBC Brasil Santos, een Single Estate koffie met een zacht bloemig aroma, dat mooi combineert met een vleugje frisheid van sinaasappel en grapefruit. Ideaal te bereiden als filterkoffie.
  • KBC Verona Espresso melange, een zachte espresso met een milde afdronk en een kruidig karakter.

Verkoop

De koffie van KBC Arnhem is verkrijgbaar via hun webshop.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
KBC Arnhem – KoffieBelevingsCentrum
Hogeweg 1
6881 EA Velp

Openingstijden:

Maandag gesloten
Dinsdag – vrijdag 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 13:00 uur

Contact:
Telefoon: +31 (0) 26 820 03 32

Website: www.kbc-arnhem.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .