Hoorens Koffie waar kwaliteit boven kwantiteit staat
01 maart 2019 
1 min. leestijd

Hoorens Koffie waar kwaliteit boven kwantiteit staat

Hoorens Koffie, en koffiebranderij opgericht als familiebedrijf in 1928. Grootvader Jozef Hoorens startte met branden van de koffie. Kwaliteit van de gebrande koffie heeft altijd boven kwantiteit gestaan. Het is vooral daarom dat het bedrijf al snel bekendheid kreeg in Zottegem en omstreken.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffiebonen worden dagelijks op ambachtelijk wijze geroosterd. De bonen zijn afkomstig uit alle delen van de wereld. Het roosteren zelf gebeurt op langzame wijze. Hierdoor komen alle bijzondere aroma`s vrij en krijgen de bonen een mooie bruine kleur. Door langzaam te roosteren, worden de koffiebonen ook niet vet. Dit zorgt dat de koffie licht verteerbaar is. Last van de maag is hierdoor uitgesloten.

De koffiebonen van Hoorens zijn ideaal geschikt voor de koffiemachine. Dit omdat er minder vetafzetting plaatsvindt. Hierdoor is een langere levensduur van het apparaat gegarandeerd.

Bij de koffiebranderij is tevens een klein koffiewinkeltje gevestigd. Hier serveert de barista kopjes koffie. Het is een extra service, zodat de klant de koffie kan proeven.

De koffie en andere accessoires zijn tevens te koop via de webshop.

Koffiebonen

Het assortiment koffie is ruim en bestaat uit koffiebonen, gemalen koffie voor filter en espresso. Tevens is er grof gemalen koffie verkrijgbaar voor de Franse cafetière.
De diverse melanges zijn verkrijgbaar in 100% Arabica bonen of een mix van Arabica met Robusta koffiebonen.

Een kleine greep uit het assortiment:

  • Colombia Supremo koffie, een stevige koffie, met de zoete smaak van karamel. Deze wordt gecombineerd met tonen van noten en tabak. Ideaal als sterke espresso, maar tevens geschikt als cappuccino.
  • Cerrado Diamond koffie, een Braziliaanse zachte koffie, met aroma`s van karamel en milde tonen van rood fruit.
  • Costa Rica Blue Mountain, een organische koffie, die zich kenmerkt door de zoete aroma`s van gedroogd fruit, chocolade en vanille. Ideaal voor bereiding van slow coffee of espresso.

Verkoop

Je kan de koffiebonen van Hoorens Koffie zowel online via hun eigen webshop als in de winkel ter plekke kopen.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffie Hoorens
Sint-Hubertusplein 20
9620 Zottegem

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 13.30u – 18u
Woensdag: 13.30u – 18u
Donderdag: 13.30u – 18u
Vrijdag: 13.30u – 18u
Zaterdag: 9u – 12u | 13.30u – 18u
Zondag: 9u – 12u

Contact:
Telefoon: +32 (0) 9 360 01 76
Website: www.hoorenskoffie.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .