Maeskes Roem, een boon voor koffie
04 maart 2019 
1 min. leestijd

Maeskes Roem, een boon voor koffie

Maeskes Roem, een koffiebranderij uit Moorsel. Een familiebedrijf dat in de loop der jaren uitgroeide tot een groot succes. Waar ze klein zijn begonnen, is het tegenwoordig een moderne koffiebranderij om trots op te zijn.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Branden van verse koffie is een ambacht dat met liefde en veel aandacht gebeurt. De koffiebonen die afkomstig zijn van over de hele wereld, worden gebrand in de Probat koffiebrander. Langzaam en met precisie om alle aroma’s tot uiting te laten komen. Zo ontstaat er een koffie van hoge kwaliteit. En tevens licht verteerbaar voor de maag.

Inmiddels is Maeskes Roem beschikbaar voor zowel thuisgebruik als bedrijven en horeca.

De koffie is verkrijgbaar via de webshop of in de gezellige koffiewinkel. De barista schenkt hier dagelijks verse koffie met mooie latte art.

In de tussentijd is het bedrijf voorzien van een geautomatiseerde verpakkingslijn. De productie kon hierdoor flink worden opgevoerd, zonder de ambachtelijkheid van het koffie branden te verliezen.

Koffiebonen

De koffiebonen zijn afkomstig uit Brazilië, Costa Rica, Colombia en Guatemala. Het assortiment koffie bestaat uitsluitend uit melanges.
Een kleine greep uit het assortiment:

  • Dessert, een melange bestaand uit Arabica bonen en een klein deel Robusta. Deze koffie is langzaam gebrand en daardoor krachtig van smaak. Ideaal als sterke espresso, maar ook bijzonder als cappuccino.
  • Special, een heerlijk zachte en licht verteerbare melange. Ideaal voor elk moment van de dag.
  • Subliem, een 100% Arabica koffie. Perfect uitgebalanceerd en samengesteld tot een excellente kwaliteit. Licht verteerbaar en verfijnd met Guatemala Antigua koffiebonen.

Verkoop

De koffiebonen van Maeskes Roem kan je in hun webshop kopen of ter plekke in hun gezellige koffiewinkel.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Maeskes Roem
Kortenbosdries 10
9310 Aalst

Openingstijden:

Showroom
maandag – vrijdag: 9.00 – 12.00 en 13.00 – 18.00
zaterdag: 9.00 – 12.00

Contact:
Telefoon: +32 (0) 53 70 17 51
Website: www.maeskesroem.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .