Franke A300 is de compactste en meeste complete professionele koffiemachine
24 juli 2020 
6 min. leestijd

Franke A300 is de compactste en meeste complete professionele koffiemachine

De Franke A300 koffiemachine brengt efficiëntie en de beste koffie samen. Deze volautomaat is de uitbreiding op de al zeer succesvolle professionele A serie. Deze compacte koffiemachine zorgt er voor dat kleinere teams ook kunnen genieten van de lekkerste koffie met de gebruikerservaring waar Franke zo bekend voor staat. De beste koffie ervaring wordt toegankelijk voor teams en organisaties tot 15 medewerkers. Wil je echt van A tot Z met je hele team van koffie genieten dan is deze machine aan absolute aanrader. Want met de EasyClean en helemaal met de CleanMaster is ook het onderhoud kinderspel.

Inhoudsopgave

Beschrijving Franke A300 koffiemachine
Belangrijkste kenmerken
Koffiedranken
Offerte voor Franke A300 koffiemachine
Technische koffiemachine specificaties
FRANKE assortiment professionele koffiemachines

Franke A300 koffiemachine offerte

Beschrijving Franke A300 koffiemachine

De A300 is de kleinste machine uit de A serie. Het heeft natuurlijk ook het intuïtieve, gebruiksvriendelijke interactieve scherm waarvoor Franke zo bekend staat. Deze eenvoudige bediening staat garant voor de ultieme koffie ervaring van het eerste contact tot en met het drinken van de koffie. Het is de ideale koffiemachine voor kleinere restaurants, kantoren, bakkerijen en scholen. Het merk Franke kenmerkt zich door de vooruitstrevende technologie, Zwitserse kwaliteit en een uitzonderlijk mooi design. Deze volautomaat is modulair zodat verschillende functies tegelijk uitgevoerd kunnen worden. Het modulair systeem maakt het mogelijk om de koffiemachine uit te breiden naar jouw voorkeuren en ruimte.
In combinatie met de juiste koffiebonen en instelling van de machine serveer je de allerbeste koffie, espresso, ristretto, cappuccino of andere koffiedrank. Om o.a. de cappuccino van het beste melkschuim te voorzien heeft Franke de FoamMaster ontwikkeld. Dit is een interessante module om de machine mee uit te breiden. Zelfs de beste barista in een koffiebar maakt niet zo’n mooi melkschuim. Ook kan je warme chocolademelk maken wanneer je kiest voor cacaopoeder in het poederreservoir. Het menu met beschikbare dranken kan je zelf aanpassen, waardoor je bijvoorbeeld seizoensgebonden dranken kunt selecteren. Zo kan je tot wel 100 verschillende dranken serveren!

Franke A300 koffiemachine met waterreservoir

Franke A300 koffiemachine met waterreservoir

Belangrijkste kenmerken

 • Heerlijke Specialty Coffees
 • 8 inch touchscreen
 • Kleinere capaciteit
 • Cacaoreservoir voor chocoladedranken
 • Bonenmolen in te stellen op grofheid
 • Modulair
 • Uit te breiden met koppenwarmer en melkkoeler
 • Uit te breiden met FoamMaster en EasyClean
 • Uit te breiden met reservoir voor verse melk
 • De uitloop is handmatig af te stellen

Geadviseerde de maximale capaciteit
Met een geadviseerde maximale capaciteit van 50 kopjes per dag. Op jaarbasis zijn het meer dan 18.000 kopjes. Dat wil zeggen dat wanneer de machine alleen tijdens de werkweek operationeel is dat je gedurende week makkelijk meer koffies per dag uit de machine kan halen. De machine is hier ook voor gemaakt.

Waterreservoir of vaste wateraansluiting
Bij de Franke A300 heb je de keuze uit een vaste wateraansluiting of werken met een waterreservoir. Het voordeel met een vaste wateraansluiting is dat je geen omkijken hebt naar mogelijk kalkaanslag. Voor de wateraansluiting wordt namelijk een filter geplaatst die elk jaar vervangen wordt bij de service beurt.

Zetgroep
Voor een enkel kopje koffie wordt de zeteenheid van 43mm gebruikt, voor grote koppen of twee kopjes tegelijk wordt gebruik gemaakt van de 50mm eenheid.

Melk
Voor de allerbeste cappuccino adviseren we met verse melk te werken. De machine kan je dan eenvoudig uitbreiden met de koelingunit. De FoamMaster module zorgt hierbij voor het opschuimen van koude en warme melk. Zelfs een barista maakt niet zo’n mooi melkschuim.

Onderhoud en automatische reiniging
Het EasyClean systeem zit standaard op de machine. Maar bij aankoop van de FoamMaster module heb je ook standaard de CleanMaster. Het CleanMaster systeem zorgt ervoor dat de reiniging van het apparaat helemaal automatisch gedaan wordt, je moet alleen even op de knop drukken. Bij het EasyClean systeem moet je een reinigingsunit handmatig in het apparaat plaatsen alvorens te reinigen. De CleanMaster maakt de koffiebeleving volledig want het onderhoud van de machine is kinderspel geworden.

CleanMaster: volautomatisch reinigingssysteem
Het volautomatische reinigingssysteem CleanMaster zit standaard op alle Franke koffieautomaten die gebruik maken van de FoamMaster module. Dit systeem zorgt ervoor dat de machine steeds blijft voldoen aan de strengste hygiëne-normen (HACCP), zonder gedoe.
De koffieautomaat wordt in een handomdraai gereinigd. Het melkreservoir systeem bevat een zeer praktisch automatisch proces met geïntegreerd reinigingspatroon voor maximaal comfort en een minimale inspanning. Dit geeft totale ontzorging.

 • Efficiënt reinigingsproces: volledige geautomatiseerd proces met geïntegreerde reinigingspatroon voor maximaal bedieningsgemak. Veilig, gemakkelijk, snel en praktisch.
 • De reiniging is wetenschappelijk getest: eenvoudige, snelle, geheel automatische reiniging voor een voorbeeldige hygiëne.

EasyClean: makkelijk reinigingssysteem
Het reinigingssysteem EasyClean is een semi-automatische spoelfunctie dat eenvoudig te activeren is. Dit systeem zorgt ervoor dat de machine steeds blijft voldoen aan de strengste hygiëne-normen (HACCP). Dit semi-automatisch proces vereist een handmatige toevoer van het reinigingsmiddel. Oftewel gemak en comfort met minimale inspanning.

 • Gedeeltelijk geautomatiseerd reinigingsproces: gedeeltelijk geautomatiseerd proces voor maximaal schoonmaakgemak. Veilig, gemakkelijk, snel en praktisch.
 • De reiniging is wetenschappelijk getest: eenvoudige, snelle, semi-automatische reiniging voor een perfecte hygiëne.

Design
De machines zijn mooi, strak en compact vorm gegeven. De compacte vorm maakt de machine uitermate geschikt voor locaties waar beperkte ruimte is. De modulaire opbouw zorgt voor sterke uitstraling van de koffie corner. Het kleurenscherm kan zelfs worden voorzien van eigen schermafbeeldingen, waardoor je de koffiemachine volledig past in uw eigen design of huisstijl.

Koffiedranken

De koffiemachine kan de volgende dranken zetten:
Americano, Decafé, Latte Macchiato, Koffie Verkeerd, Cappuccino, Café Crème, Espresso, dubbele Espresso, Espresso Macchiato, Ristretto, Hot Chocolate.

Franke A300 koffiemachine met FoamMaster

Offerte voor Franke A300 koffiemachine

Koffie op het werk met Mister Barish zijn de beste machines en koffiebonen op elkaar afgestemd in een uniek alles in één concept. Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk. Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Franke A300 professionele koffiemachine.

Franke A300 koffiemachine offerte aanvragen

Technische koffiemachine specificaties

Aantal gebruikers: 10 personen

Gewicht: 25 kg (basisopstelling)
Afmetingen (H x B x D): 46,5 x 34 x 58,7 cm ( dit zijn de afmetingen van de basisopstelling met waterreservoir)

Afmetingen (H x B x D): 46,5 x 27 x 58,7 cm ( dit zijn de afmetingen van de basisopstelling met vaste wateraansluiting)
Type koffie: Koffiebonen

Uitgifte snelheid: 35 seconden
Dubbele koffie uitloop: Ja
Gescheiden heet wateruitgifte: Ja
Kannenfunctie: Ja
Vaste wateraansluiting: Ja of met watereservoir

Energieverbruik:
Energielabel/spaarfunctie:
Aansluitwaarde: 230V

FRANKE assortiment professionele koffiemachines

FRANKE volautomatische koffiemachines zijn er voor bijna elk capaciteitsniveau. Voor bijna elk bedrijf is er een passende oplossing.

Franke koffiemachine

De volledige serie in detail:

Franke A200 professionele koffiemachine
FRANKE A200

Franke A400 koffiemachine
FRANKE A400

Franke A600 professionele koffiemachine
FRANKE A600

Franke A800 professionele koffiemachine
FRANKE A800

Franke A1000 professionele koffiemachine
FRANKE A1000

Franke A850 professionele koffiemachine
FRANKE FoamMaster 850

Overtuigd? Vraag nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.

Heb je een vraag over FRANKE professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Franke A300 koffiemachine offerte

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .