De Wasserette in Amsterdam De Pijp: lekkere koffie en het eten smaakt heerlijk.
02 juli 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

De Wasserette in Amsterdam De Pijp: lekkere koffie en het eten smaakt heerlijk.

In de Wasserette drink je lekkere koffie maar kan je centraal in De Pijp ook lekker ontbijten of lunchen. Een groot voordeel is zijn de openingsuren van deze koffiebar. 7 dagen op 7 geopend om 7.30. Vroege vogels komen hier hun dag start met hun cafeïne shot en een stevig ontbijt.

De Wasserette is een aanrader in deze buurt met vele hotspots.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

De jonge mensen die hier werken zijn heel vriendelijk en geven je een welkom gevoel. Zelfs als het druk is. Een reservatie maken is spijtig genoeg niet mogelijk. Als je zeker wil zijn van je plekje moet je op tijd zijn. Binnen is het namelijk niet groot maar wel gezellig met veel daglicht. De bestelling doe je aan de bar en vervolgens kan je lekker eten en drinken.

In de lente en zomer is er een terras waar je de echte energie van De Pijp ervaart. De Wasserette is een plek waar je zal terugkomen.

De koffie en lekkers erbij

De Wasserette is een echt koffiebar omdat ze naaste espresso koffie dranken ook filterkoffie hebben. De filterkoffie is batch brew met koffiebonen uit Kenia. Maar ook de op espresso gebaseerde dranken zoals Caffè Latte, cappuccino, flat white en zelfs de ijskoffie zijn heerlijk. Je hebt altijd de keuze tussen een enkel of een dubbel shot espresso. De barista’s die hier werken hebben een passie voor koffie. Ze werken met verschillende koffiebonen en tijdens het espresso zetten wordt er heel netjes gewerkt. De koffiemolen en espressomachine wordt goed onderhouden. Dus voor de koffie zeker een aanrader maar ook voor het eten.

De broodjes zijn rijkelijk belegd. Een paar toppers zijn de chicken avocado en de makreel sandwich. Maar probeer ook zeker de garnaalkroketjes. Dit kan wel eens jouw favoriete plek worden.

Lekkere vegetarische gerechten staan ook op het menu. Ter vervanging van dierlijke kunnen ze ook melk opschuimen met soja- en havermelk. Verder hebben ze ook een uitgebreide keuze aan verse sappen en thees.

De buurt

De Wasserette is bij het Gerard Douplein. Eén van de gezelligste plein van Amsterdam waar het bij mooi weer er altijd een bruisende energie is. De Wasserette is één van de vele hotspots en ideaal om na de Albert Cuyp markt koffie te gaan drinken.

Wifi en werken

Aan de grote en hoge tafels aan het raam wordt vaak gewerkt. Als het niet te druk is dan is het een aangename werkplek.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
De Wasserette
Eerste van der Helststraat 27
1073 AC Amsterdam-De Pijp

Openingstijden:
Alle dagen: 7.30 tot 18.00

Contact:
Telefoon: Geen want geen reservaties mogelijk
Website: dewasserette.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .