Coffyn: koffie met zorg en aandacht
15 september 2018 
1 min. leestijd

Coffyn: koffie met zorg en aandacht

Coffyn, een onderneming van Pluryn, is een koffiehuis en koffiebranderij gelegen in Malden.
Al meer dan 15 jaar wordt hier met zorg fairtrade koffie geschonken en verkocht. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt branden de koffiebonen op ambachtelijke wijze.
De liefde voor hun vak is bijzonder te noemen.

Naast een koffiebrander is Coffyn dus ook een onderneming met een toegevoegde waarde voor de samenleving. De medewerkers kunnen hun talenten ontwikkelen in een omgeving waar ze zich veilig mogen voelen.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Voor koffie van hoge kwaliteit is dit de ideale plek om te genieten in een sfeervolle omgeving.
De versgebrande koffie kun je proeven in het koffiehuis, waar deze door de barista wordt geserveerd als espresso of cappuccino.

De brander staat opgesteld in de horecaruimte, waardoor er een heerlijke geur van vers gebrande koffie je tegemoet komt. Regelmatig kunnen gasten meekijken wanneer de koffie wordt gebrand en verpakt in het atelier.

Daarnaast behoort het bijwonen van een koffie workshop ook tot de opties. Je leert over de effecten van het brandproces op de uiteindelijke geur en smaak van de koffiebonen.

Koffiebonen

Coffyn brandt alleen fairtrade koffie, waar de koffieboer een eerlijke prijs voor heeft gekregen. De koffiebonen worden gebrand voor de eigen koffiebar en voor (horeca) ondernemingen uit de buurt.

De koffiebonen komen onder andere uit Ethiopië, Colombia, Peru en Guatemala.
Het betreffen vooral Arabica bonen die worden gebrand. Maar voor een pittige espresso is een combinatie van Arabica en Robusta ideaal. In het assortiment vind je onder andere een huismelange met houtachtige tonen en aroma`s van kersen en caramel. Of een milde koffie uit Ethiopië met bloemige aroma`s.

Verkoop

Coffyn koffiebonen worden verkocht in de koffiebar en via de webshop. Als onderneming is het mogelijk om koffiebonen in grote hoeveelheden aan te kopen.

Overzicht diensten:

  • Webshop: Ja
  • Koffie abonnement: Nee
  • Koffie op locatie: Nee
  • Barista cursus: Ja
  • Koffie voor bedrijven: Ja
  • Eigen koffiebar: Ja

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Coffyn koffiehuis en koffiebranderij
Rijksweg 65
6581 EE Malden

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 9.30 tot 18.00
Zaterdag: 10.00 tot 18.00
Zondag: 12.00 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 24 329 4740
Website: coffyn.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .