Branderij Luijendijk: een koffiebelevenis waar iedereen van profiteert, van de koffieboeren tot de klanten
25 juni 2019 
1 min. leestijd

Branderij Luijendijk: een koffiebelevenis waar iedereen van profiteert, van de koffieboeren tot de klanten

Koffiebranderij Luijendijk is een micro branderij, gelegen in Schiedam. Unieke koffie op smaak branden is het streven. Want goede koffie verbindt. Wat begon als een hobby groeide uit tot een zoektocht naar de meest bijzondere koffiesoorten ter wereld. Zo stortte Redmar Luijendijk zich in 2017 volledig op het branden van koffie en werd branderij Luijendijk een feit.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Bij Branderij Luijendijk is het iedere maandag koffie branddag. Wekelijks worden de specialty koffiebonen in kleine hoeveelheden gebrand op de Probat koffiebrander. Zo wordt er absolute controle gehouden over het brandproces. De bijzondere smaken en aroma’s komen maximaal tot uiting zonder dat de bonen verbranden. Branderij Luijendijk hecht veel waarde aan eerlijkheid en transparantie binnen de gehele koffieketen. Door koffie in te kopen bij de kleine koffieboeren, is er ook een toekomst voor hen weggelegd. Zonder dat er dure handelaren en importeurs aan te pas komen. Het voordeel is dat de koffiemeester weet welke brandcurve past bij welk soort koffieboon. En de koffieboer krijgt een eerlijk loon voor zijn werk. De koffie is verkrijgbaar via de webshop en is zowel bestemd voor de gewone koffieliefhebber als voor de zakelijke klant.

Koffiebonen

De specialty coffee van Branderij Luijendijk is afkomstig van diverse landen van over de hele wereld. De koffie is gebrand voor zowel filterbereiding als voor espresso.

Een kleine greep uit het assortiment:

  • Brazil, Fazendas Klem Estate Lot: een half gewassen koffie die organisch werd verbouwd. Door het klassieke smaakprofiel van hazelnoot en karamel is de koffie heerlijk te drinken als espresso en cappuccino.
  • Cameroon, More than fair, Village blend: een koffiesoort uit Kameroen die valt onder de noemer specialty coffee. Het is een licht geroosterde koffie met de heerlijke smaken van walnoot, gedroogd fruit en een vleugje melkchocolade.
  • Tres Hombres, Beans from the Barrel: een koffie afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Voor de barista een favoriet door de krachtige smaak, die mooi combineert met een bijzondere zoetheid van oude rum.

Verkoop

De koffie van branderij Luijendijk is verkrijgbaar via de webshop.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Branderij Luijendijk
Buitenhavenweg 140
3113 BE Schiedam

Openingstijden:

De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 20029111

Website: www.branderij-luijendijk.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .