Spot On Coffee Roasters, wanneer uniek belangrijk is
13 september 2018 
1 min. leestijd

Spot On Coffee Roasters, wanneer uniek belangrijk is

Spot On Coffee Roasters is een koffiebranderij in Amsterdam, aan het Gedempt Hamerkanaal. Het is een specialty koffiebrander die is toegespitst op het samenstellen van private label koffie.

De koffie waarmee wordt gewerkt staat voor hoogstaande kwaliteit. Olaf Tromp is de oprichter van Spot On Coffee Roasters, ontstaan uit de wens om op maat gemaakte koffie te produceren. Waarbij topkwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn. Die ambacht en toewijding proef je absoluut terug in de bonen.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de Spot On koffiebranderij wordt gewerkt met hoogwaardige Giesen apparatuur. Het samenspel van verdeling van energie, temperatuur en brandtijd, maken dat de unieke smaken van de koffiebonen maximaal tot uiting kunnen komen.

De uitdaging is om die ene koffie te creëren met de perfecte uitstraling, geur en smaak. Dat is voor klant en barista’s een vereiste en voor Olaf Tromp een uitdaging.

Binnen de koffiebranderij zijn er twee opties:
1. Private Label branden en loonbranden.
Private Label is bedoeld voor de zakelijke klant die op zoek is naar een unieke koffie melange.

2. Loonbranden is ideaal wanneer de bonen zijn ingekocht, maar de brander ofwel het productievermogen ontbreekt. De koffie kan na het branden verpakt worden en uit naam van het bedrijf verzonden worden.

Uiteraard geeft Spot On Coffee Roasters ook koffie advies en scholing op maat. Dit naast de georganiseerde wereldwijd gecertificeerde scholingen.

Koffiebonen

De koffiebonen worden uitgezocht op smaak, kwaliteit, betrouwbaarheid en een juiste prijs voor de koffieboer. Openheid en werken met kwalitatief goede producten is cruciaal om uitmuntende koffie bereikbaar te maken voor iedere koffieliefhebber.

Er wordt geroosterd voor verschillende plantages in oa. Oeganda, Colombia, Ethiopië en Brazilië. Het betreffen voornamelijk Arabica bonen, maar ook Robusta koffiebonen behoren tot het assortiment.

Verkoop

Spot On Coffee roasters verkoopt niet zelf de koffiebonen. Ze werken uitsluitend private label en voor de zakelijke markt.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

De Spot On koffiebranderij is enkel te bezoeken na het maken van een afspraak.
Adres: Google maps link 
Spot On Coffee roasters
Gedempt Hamerkanaal 117
1021 KP Amsterdam

Openingstijden:
Enkel op afspraak

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 24 76 55 83
Website: spotoncoffeeroasters.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .