Sage Smart Grinder Pro: de meest gebruiksvriendelijke koffiemolen in zijn prijsklasse
08 april 2021 
8 min. leestijd

Sage Smart Grinder Pro: de meest gebruiksvriendelijke koffiemolen in zijn prijsklasse

De Sage Smart Grinder Pro is de ideale koffiemolen voor wie een serieuze molen met professionele specificaties zoekt, maar binnen een bescheiden budget wil blijven. Een espresso staat of valt met de maling van de koffiebonen. Alleen bij een goede maling komen de volle smaak en de rijke aroma’s van de bonen in de koffie namelijk voluit tot hun recht. Wel, zoek niet verder: de Smart Grinder Pro combineert de kracht en precisie van de Dose Control Pro met een fraaie bedieningsinterface en een grotere capaciteit. En dat voor maar 40 euro extra.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Sage Smart Grinder Pro koffiemolen
Plus- en minpunten
Budgetvriendelijk toptoestel
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met de Sage Dose Control Pro
Technische specificaties van de Sage Smart Grinder Pro
Koffiemachines in het Sage assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Sage Smart Grinder Pro koffiemolen

Design
Het design van de Smart Grinder Pro is zeer gelijkend aan dat van de Dose Control Pro, maar de behuizing is grotendeels van roestvrij staal, waardoor de machine er veel steviger én beter uitziet. Het bedieningspaneel van de Smart Grinder Pro bestaat uit een groot LCD-scherm en 4 draai- en drukknoppen. De koffiemolen heeft het herkenbare Sage design dat zich zowel in moderne als klassieke keukens helemaal thuisvoelt.

Sage Smart Grinder ProSage Smart Grinder Pro Black Truffle

 

Eenvoudige bediening
De Smart Grinder Pro bedien je heel eenvoudig door middel van draai- en drukknoppen. Op het slimme LCD-scherm volg je de gemaakte instellingen. Met de grote draaiknop aan de rechterzijde van het toestel preciseer je de maalgraad, waarbij de machine automatisch de juiste tijd aangeeft. Met de middelste drukknop kan je zelfs instellen voor hoeveel kopjes koffie je wil malen; de machine herberekent de optimale maalduurte aan de hand van de ingegeven parameters. Je kan met de linkerknop ook zelf een tijd instellen, zodat die automatisch mee verandert wanneer je het aantal shots wijzigt. Met de rechterknop start en pauzeer je de maling.

Sage Smart Grinder Pro LCD-scherm

Features
Standaard heeft de Smart Grinder Pro een breed bereik van 60 maalinstellingen. Als je nog nauwgezetter wil gaan finetunen, kan je onder het bonenreservoir nog 10 extra aanpassingsinstellingen afstellen. Het eigenlijke instelbereik van deze koffiemolen omvat dus een indrukwekkende 600 maalstanden. De kegelvormige maalelementen van de Smart Grinder Pro zijn speciaal ontworpen om oververhitting tegen te gaan en beschermen de essentiële oliën in de koffiebonen.

In het luchtdicht afgesloten bonenreservoir is er plaats voor 450 g verse koffiebonen. De handige lock functie sluit de onderkant af. Zo blijven de bonen ook in het reservoir als je hem van de machine loskoppelt. Met de bijgeleverde opzetstukken maal je zowel rechtstreeks in portafilters van 50-54 mm als in modellen van 58 mm. Bij de Smart Grinder Pro krijg je ook een speciaal ontworpen, afsluitbaar maalbakje waarin je grotere hoeveelheden koffie kan malen. Ideaal dus als je gasten ontvangt of je favoriete koffie wil meenemen op reis.

Sage Smart Grinder Pro onderdelen

Tenslotte is het apparaat extra gemakkelijk schoon te houden dankzij de uitneembare maallade onder de maalopening. Bij de Smart Grinder Pro heb je ook helemaal geen last van statische elektriciteit. Anders dan bij vele andere koffiemolens blijft de gemorste koffie dus niet aan de behuizing plakken.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Eenvoudige bediening
Plus review koffiemachine LCD-scherm helpt bij het bepalen van de maalduur
Plus review koffiemachine Prijs-kwaliteitsverhouding
Plus review koffiemachine Bijgeleverd maalbakje

Minus review koffiemachine Minder geschikt voor langdurig gebruik met oliehoudende bonen

Budgetvriendelijk toptoestel

De Smart Grinder Pro is hét toestel bij uitstek voor wie kwalitatieve maalapparatuur zoekt voor een mooie prijs. Met zijn LCD-scherm en mooi afgewerkte roestvrij stalen behuizing is deze koffiemolen de meerkost tegenover de Dose Control Pro van Sage meer dan waard. Eigenlijk zouden we iedereen aanraden om deze kleine budgetverruiming te overwegen.

Wat is de mening van Mister Barish?

De Smart Grinder Pro is een koffiemolen van topkwaliteit die met zijn zeer acceptabel prijskaartje niet moet onderdoen voor duurdere modellen. Met zijn gebruiksgemak en consistent perfecte resultaten overtreft hij de meeste andere toestellen in zijn prijsklasse. Wil je een goede bonenmaler tegen een scherpe prijs? Dan is je keuze hierbij gemaakt!

Wil je de Smart Grinder Pro aanschaffen in combinatie met een nieuwe espressomachine? Dan is de bean to cup formule voor jou zeker het overwegen waard. Met een bean to cup machine van Sage heb je alles – van bonenmaler tot stoomfunctie – in huis voor perfecte koffiedranken à la minute. Je maalt automatisch de juiste hoeveelheid in de portafilter, waarna je meteen kan beginnen met koffiezetten. Het hele proces blijft overzichtelijk en je hoeft geen verschillende apparaten te onderhouden. Nog een groot voordeel: de Barista Express is supercompact. Zo verlies je weinig plaats op je aanrecht en zet je toch de perfecte kop koffie.

Verschillen met de Sage Dose Control Pro

Met z’n roestvrij stalen behuizing is de Smart Grinder Pro veel kwalitatiever afgewerkt dan de Dose Control Pro: hij oogt mooier en gaat gegarandeerd langer mee. Daarnaast vind je op de Smart Grinder Pro een uitgebreider bedieningspaneel met LCD-display, dat je bij het maalproces begeleidt door de juiste maalduur aan te geven. Verder heeft dit toestel een ruimer bonenreservoir (450 g tegenover 360 g bij de Dose Control Pro) en krijg je er een speciaal, afsluitbaar maalbakje bij waarin je grotere hoeveelheden gemalen koffie kan opslaan.

 

Sage Dose Control Pro koffiemolen

Sage Dose Control Pro koffiemolen

Technische specificaties van de Sage Smart Grinder Pro

Maaltechniek
Maalschijven: Kegelvormige maalelementen van roestvrij staal
Maalgraden: 60
Inhoud bonenreservoir: 450 g

Gebruikersgemak
Display: Ja
Stand-byfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 39 cm
Breedte: 16 cm
Diepte: 21 cm
Gewicht (incl. verpakking): 4 kg
Materiaal behuizing: Kunststof / roestvrij staal
Kleur: Brushed Stainless Steel

Energie
Vermogen: 165W

Koffiemachines in het Sage assortiment

Bean to cup machines

Sage Barista Express

De Sage Barista Express is het ideale instapmodel van de Barista-productlijn. Binnen de kortste keren zet je heerlijke koffie van professionele kwaliteit. Dankzij het compacte design is deze koffiemachine uitermate geschikt voor thuisgebruik. Omdat je de keuze hebt tussen automatisch en manueel koffiezetten, hoef je niet altijd je baristakunsten in de strijd te gooien. En toch heb je telkens weer dat perfecte, aromatische kopje koffie van je dromen.

Sage Barista Express

Sage Barista Express Impress

De Sage Barista Express Impress zet in geen tijd de lekkerste koffiespecialiteiten van verse bonen. Dit apparaat assisteert je bij het maken van de perfecte puck door middel van de semi-automatische dosering en het unieke aandruksysteem. Daarmee elimineert de Express Impress veel giswerk bij het bereiden van koffie op baristaniveau. Dankzij het geavanceerde stoompijpje kan je ook creatief aan de slag met cappuccino’s en andere melkdranken.

Sage Barista Express Impress koffiemachine

Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is het ideale model voor wie verder wil gaan in het finetunen van koffiecreaties. Deze koffiemachine staat garant voor nóg meer controle, precisie en snelheid. Dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem kan je tot op de graad nauwkeurig te werk gaan.

Sage Barista Pro

Sage Barista Touch

Met de Sage Barista Touch maak je moeiteloos koffie van absolute topkwaliteit. Via het touchscreen selecteer je de gewenste drank, die volledig automatisch wordt gezet. Zelfs melk textureren gaat bij deze compacte krachtpatser helemaal vanzelf. Ga je toch liever met je eigen voorkeuren en instellingen aan de slag? Dan kan je tot 8 zelf samengestelde dranken opslaan. De ThermoJet™ in deze koffiemachine is binnen de 3 seconden opgewarmd. Met andere woorden: dit model is uitermate snel en efficiënt!

Sage Barista Touch

Sage Oracle & Sage Oracle Touch

De Sage Oracle is de ultieme hybride onder de espressomachines. Van bonen malen en koffie aandrukken tot koffiezetten en melk textureren: alles gaat automatisch. Door de vele aanpasbare instellingen blijf jij echter in control en is elk nieuw kopje weer een voltreffer.

Sage Oracle bean to cup espresso machine

De Oracle Touch combineert de verregaande automatisatie van de Oracle met een intuïtief touchscreen. Zo heb je met één enkele swipe de lekkerste koffiedranken binnen handbereik. En dat geldt ook voor de koffiecreaties die je zelf opslaat! Dankzij de OPV-klep (Over Pressure Valve) houdt de koffiemachine de drukvoering op peil, voor een perfect gelijkmatige extractie.

Sage Oracle Touch

Apparaten zonder koffiemolen

Sage Duo Temp Pro

De Sage Duo Temp Pro is een compacte koffiemachine met een sterke focus op handmatig koffiezetten. Deze pistonmachine is voorzien van de nieuwste snufjes en is heel eenvoudig te bedienen: met één enkele draaiknop!

Sage Duo temp pro espresso machine

Sage Bambino Plus

De Sage Bambino Plus is een vernieuwde versie van de Duo Temp Pro en tevens ook het kleinste koffieapparaat in het Sage-gamma. Deze machine is vooral gefocust op automatisatie. Dat maakt het een aantrekkelijk instapmodel voor beginners.

Sage Bambino plus espresso machine

Sage Dual Boiler

Wil je meer power én volledige controle? De Sage Dual Boiler is ondanks de steile leercurve een interessante espressomachine die uitblinkt in kracht, precisie en snelheid. Dankzij de twee boilers schuim je melk op terwijl je koffie zet.

Sage Dual Boiler

Heb je een vraag over Sage koffiemachines of koffiemolens? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .