Sage Dose Control Pro: een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit
08 april 2021 
9 min. leestijd

Sage Dose Control Pro: een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit

De Dose Control Pro van Sage is een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit die tot op de seconde nauwkeurig in te stellen is. Een heerlijk kopje koffie begint bij de juiste maling van je favoriete koffiebonen en daarbij zijn precisie en controle onontbeerlijk. Met maar liefst 60 uitbreidbare maalstanden en een gebruiksvriendelijk design is de Sage Dose Control in zijn prijsklasse onovertroffen.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Sage Dose Control Pro koffiemolen
Plus- en minpunten
Mooie prijs voor een klassetoestel
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met de Sage Smart Grinder Pro
Technische specificaties van de Sage Dose Control Pro
Koffiemachines in het Sage assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Sage Dose Control Pro koffiemolen

Design
De Sage Dose Control Pro is een stijlvol apparaat dat perfect in elk interieur past. Het is eenvoudig te bedienen en heeft een mooi gestroomlijnd design. Eén minpunt springt wel meteen in het oog: de kunststoffen behuizing. Ook binnenin zijn enkele onderdelen van plastic: een minder duurzame keuze dus dan we van Sage gewoon zijn. Deze koffiemolen is te verkrijgen in het Zilver en Truffel Zwart.

Sage Dose Control Pro koffiemolenSage Dose Control Black Truffle

Eenvoudige bediening
Je bedient de Dose Control Pro koffiemolen met één centrale draaiknop voor de maalduur en met de draaischijf onder het bonenreservoir, waarmee je de maalgraad nauwkeurig kan afstellen. Nadat je de tijd hebt ingevoerd, druk je simpelweg de draaiknop in om het maalproces te starten. Met diezelfde knop kan je ook de maling pauzeren: de Dose Control Pro onthoudt hoe ver het maalproces gevorderd is. Zo kan je de maling verderzetten zonder de tijd opnieuw te moeten instellen. Werk je liever zonder tijd? Dan houd je de draaiknop gewoon ingedrukt en laat je die los als je de maling wil stopzetten.

Features
Standaard heeft de Dose Control Pro een breed bereik van 60 maalinstellingen. Wil je de maling nóg nauwkeuriger finetunen? Onder het bonenreservoir vind je 10 extra aanpassingsinstellingen. Het eigenlijke instelbereik van deze koffiemolen omvat dus een indrukwekkende 600 maalstanden.

Sage Dose Control koffiemolen

Het bonenreservoir biedt ruimte aan ongeveer 340 g koffiebonen. Dankzij het met rubber omrande deksel is het perfect luchtdicht af te sluiten en met de handige lock stand verwijder je het reservoir zonder dat je hele keuken onder de bonen komt te zitten. Met de bijgeleverde opzetstukken maal je zowel rechtstreeks in portafilters van 50-54 mm als in modellen van 58 mm. De kegelvormige maalelementen zijn speciaal ontworpen om oververhitting tegen te gaan en beschermen de essentiële oliën in de koffiebonen.

Dankzij deze goed uitgewerkte eigenschappen bereik je met de Dose Control Pro telkens weer consistent goede resultaten. Het volledige smaakpotentieel van je favoriete koffiebonen zal tot uiting komen.

Trouwens: het apparaat is extra gemakkelijk schoon te houden, dankzij de uitneembare maallade onder de maalopening. En nog een voordeel: dit toestel is nooit onderhevig aan statische elektriciteit. Heel wat andere koffiemolens kunnen daar wel last van hebben, waardoor gemorste koffie daar aan de behuizing blijft plakken: niet fijn!

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Eenvoudige bediening
Plus review koffiemachine Ingebouwde timer
Plus review koffiemachine Prijs-kwaliteitsverhouding

Minus review koffiemachine Plastic behuizing
Minus review koffiemachine Minder geschikt voor langdurig gebruik met oliehoudende bonen

Mooie prijs voor een klassetoestel

Koffiemolens variëren net zoals koffiemachines enorm in prijs. Met een prijskaartje van 200 euro zit de Dose Control Pro in de middenklasse. En toch garandeert deze koffiemolen even zorgvuldige en kwalitatieve malingen als veel duurdere toestellen. Qua prijs-kwaliteitsverhouding scoort de Dose Control Pro dus uitmuntend. Toch vinden we het bij elke aankoop belangrijk om de kostprijs even in perspectief te zien en met andere opties te vergelijken.

Ben je op zoek naar een koffiemolen die meer begeleiding biedt bij het instellen van de juiste maalduur? Dan is het geen slecht idee om een kleine extra investering van 40 euro te overwegen en meteen voor de Smart Grinder Pro met zijn slimme LCD-scherm te gaan. Wil je een geheel nieuwe koffie-uitrusting samenstellen en overweeg je daarom de aankoop van een Dose Control Pro? Dan heb je voor het driedubbele van de prijs van deze maler een volledig geïntegreerde Sage Barista Express, een bean to cup espressomachine waarmee je het hele proces van koffiezetten beheerst. Je maalt automatisch de juiste hoeveelheid in de portafilter. Zo verspil je geen heerlijke koffie om tot de perfecte espresso te komen.

Wat is de mening van Mister Barish?

De Sage Dose Control Pro is een handig apparaat met eenvoudige bediening en een hoog instelbereik. Met zijn relatief bescheiden prijs is deze koffiemolen een stevige concurrent voor veel duurdere malers op de markt.

Als aparte bonenmaler is dit een mooi toestel dat malingen van hoge kwaliteit oplevert. Als je tegelijk ook de aankoop van een nieuwe koffiemachine overweegt, kan het evenwel een goed idee zijn om de bean to cup apparaten van Sage eens van nabij te bekijken. Daar heb je een even precieze maler én een espressomachine van topkwaliteit in één. Als je het ons vraagt: a match made in heaven!

Verschillen met de Sage Smart Grinder Pro

De Smart Grinder Pro is een kleine 40 euro duurder, maar wat krijg je voor die meerkost? De twee grootste verschillen springen meteen in het oog: het LCD-scherm en de behuizing. Waar de Dose Control Pro één centrale draaiknop heeft, heeft de Smart Grinder Pro ook een geïntegreerd LCD-display. Daarmee stel je niet alleen de maalgraad en -duur in, maar ook het aantal kopjes, waarna de machine meteen de juiste berekeningen maakt. Je kan zelfs een eigen malingstijd per kop opslaan. Dan rekent de Smart Grinder Pro voortaan met jouw tijden.

Zoals gezegd, is ook de behuizing bij de twee Sage koffiemolens een belangrijk onderscheid. De Dose Control Pro is met zijn plastic behuizing minder duurzaam, terwijl de Smart Grinder Pro volledig in luxueus roestvrij staal is uitgevoerd. Tenslotte heeft de Smart Grinder Pro een iets groter reservoir, goed voor 450 g koffiebonen. Daardoor is de machine een kleine 5 cm hoger dan de Dose Control Pro.

Sage Smart Grinder Pro

Sage Smart Grinder Pro koffiemolen

Technische specificaties van de Sage Dose Control Pro

Maaltechniek
Maalschijven: Kegelvormige maalelementen van roestvrij staal
Maalgraden: 60
Inhoud bonenreservoir: 340 g

Gebruikersgemak
Display: Nee
Stand-byfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34 cm
Breedte: 16 cm
Diepte: 20,5 cm
Gewicht (incl. verpakking): 3,4 kg
Materiaal behuizing: Kunststof / roestvrij staal
Kleur: Zilver en Truffel Zwart

Energie
Vermogen: 130W

Koffiemachines in het Sage assortiment

Bean to cup machines

Sage Barista Express

De Sage Barista Express is het ideale instapmodel van de Barista-productlijn. Binnen de kortste keren zet je heerlijke koffie van professionele kwaliteit. Dankzij het compacte design is deze koffiemachine uitermate geschikt voor thuisgebruik. Omdat je de keuze hebt tussen automatisch en manueel koffiezetten, hoef je niet altijd je baristakunsten in de strijd te gooien. En toch heb je telkens weer dat perfecte, aromatische kopje koffie van je dromen.

Sage Barista Express

Sage Barista Express Impress

De Sage Barista Express Impress zet in geen tijd de lekkerste koffiespecialiteiten van verse bonen. Dit apparaat assisteert je bij het maken van de perfecte puck door middel van de semi-automatische dosering en het unieke aandruksysteem. Daarmee elimineert de Express Impress veel giswerk bij het bereiden van koffie op baristaniveau. Dankzij het geavanceerde stoompijpje kan je ook creatief aan de slag met cappuccino’s en andere melkdranken.

Sage Barista Express Impress koffiemachine

Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is het ideale model voor wie verder wil gaan in het finetunen van koffiecreaties. Deze koffiemachine staat garant voor nóg meer controle, precisie en snelheid. Dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem kan je tot op de graad nauwkeurig te werk gaan.

Sage Barista Pro

Sage Barista Touch

Met de Sage Barista Touch maak je moeiteloos koffie van absolute topkwaliteit. Via het touchscreen selecteer je de gewenste drank, die volledig automatisch wordt gezet. Zelfs melk textureren gaat bij deze compacte krachtpatser helemaal vanzelf. Ga je toch liever met je eigen voorkeuren en instellingen aan de slag? Dan kan je tot 8 zelf samengestelde dranken opslaan. De ThermoJet™ in deze koffiemachine is binnen de 3 seconden opgewarmd. Met andere woorden: dit model is uitermate snel en efficiënt!

Sage Barista Touch

Sage Oracle & Sage Oracle Touch

De Sage Oracle is de ultieme hybride onder de espressomachines. Van bonen malen en koffie aandrukken tot koffiezetten en melk textureren: alles gaat automatisch. Door de vele aanpasbare instellingen blijf jij echter in control en is elk nieuw kopje weer een voltreffer.

Sage Oracle bean to cup espresso machine

De Oracle Touch combineert de verregaande automatisatie van de Oracle met een intuïtief touchscreen. Zo heb je met één enkele swipe de lekkerste koffiedranken binnen handbereik. En dat geldt ook voor de koffiecreaties die je zelf opslaat! Dankzij de OPV-klep (Over Pressure Valve) houdt de koffiemachine de drukvoering op peil, voor een perfect gelijkmatige extractie.

Sage Oracle Touch

Apparaten zonder koffiemolen

Sage Duo Temp Pro

De Sage Duo Temp Pro is een compacte koffiemachine met een sterke focus op handmatig koffiezetten. Deze pistonmachine is voorzien van de nieuwste snufjes en is heel eenvoudig te bedienen: met één enkele draaiknop!

Sage Duo temp pro espresso machine

Sage Bambino Plus

De Sage Bambino Plus is een vernieuwde versie van de Duo Temp Pro en tevens ook het kleinste koffieapparaat in het Sage-gamma. Deze machine is vooral gefocust op automatisatie. Dat maakt het een aantrekkelijk instapmodel voor beginners.

Sage Bambino plus espresso machine

Sage Dual Boiler

Wil je meer power én volledige controle? De Sage Dual Boiler is ondanks de steile leercurve een interessante espressomachine die uitblinkt in kracht, precisie en snelheid. Dankzij de twee boilers schuim je melk op terwijl je koffie zet.

Sage Dual Boiler

Heb je een vraag over Sage koffiemachines of koffiemolens? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .