Sage Barista Touch Impress, een impressionante bean to cup espressomachine
10 augustus 2023 
16 min. leestijd

Sage Barista Touch Impress, een impressionante bean to cup espressomachine

De Sage Barista Touch Impress koffiemachine is de allernieuwste bean to cup espressomachine van Sage en maakt het je nu nog gemakkelijker om de beste koffie te bereiden. En dit allemaal zonder enig geknoei! 

Het compacte design maakt de Barista Touch Impress ideaal voor thuis. Maar dankzij de gestroomlijnde workflow is de machine ook zeer geschikt voor een snelle koffie op kantoor. En nu zeker, want dankzij het semi-automatische dosering- en het aandruksysteem bereid je in geen tijd een lekkere koffiedrank en dit dus zonder een heleboel koffiegruis te morsen rond het toestel. Dankzij het grote instelbereik van de Barista Touch Impress kan je ook gaan personaliseren en sla je eigen creaties moeiteloos op in een van de acht geheugenslots. Zo maak je ze telkens opnieuw zoals je ze graag hebt. En heb je graag eens een latte of cappuccino? Het nieuwe Auto MilQ systeem je schuimt op op basis van de gebruikte soort melk. 

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Sage Barista Touch Impress koffiemachine
Een rijk assortiment aan koffiedranken binnen handbereik
Reiniging en onderhoud voor een optimale werking
Plus- en minpunten
Gunstige prijs-kwaliteitverhouding
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met andere Sage-modellen
Technische specificaties van de Sage Barista Touch Impress
Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Sage Barista Touch Impress koffiemachine

De Sage Barista Touch Impress komt nog innovatiever uit de hoek dan de gewone Sage Barista Touch. Met de combinatie van de bean to cup formule, een handig touchscreen en nu ook het Puck-systeem en de Auto MilQ functie, maakt deze pistonmachine het je heel toegankelijk en makkelijk voor dagelijks gebruik, ook voor de bereiding van complexere koffiedranken.


Industrieel design met een moderne toets
De Sage Barista Touch Impress heeft het klassieke, robuuste design van een pistonmachine, maar werd veel compacter uitgewerkt. Dankzij de antislipvoetjes blijft ze stevig op je aanrecht staan. De kwalitatieve behuizing in geborsteld roestvrij staal verleent het toestel niet alleen een luxueuze toets, maar maakt het ook makkelijk te onderhouden. Het touchscreen is stijlvol ingewerkt en geeft de espressomachine een moderne uitstraling mee. De Barista Touch is in drie kleuren verkrijgbaar: Brushed Stainless Steel, Black Stainless en Black Truffle.


Eenvoudige bediening
Het 4-inch touchscreen is naast het Puck-systeem dé ultieme meerwaarde van de Sage Barista Touch Impress koffiemachine. Via het handige scherm bedien je het toestel op een heel intuïtieve manier.

Swipe tussen je favoriete dranken: met één tik op jouw keuze kan het koffiezetten beginnen. En dankzij de barista begeleiding kies je nu nog gemakkelijker de malingsgraad en intensiteit van de koffie en ook de bereidingswijze van de melk en voor de soort melk! Met deze 3 eenvoudige stappen staat in geen tijd een perfect gezet en dampend kopje koffie klaar. Standaard kies je uit 8 voorgeprogrammeerde koffiedranken. Heb je als barista in spe een eigen creatie samengesteld? Je kan tot 8 gepersonaliseerde drankjes met een unieke naam opslaan.


Zetgroep en koffiemolen
De ingebouwde koffiemolen is voorzien van hardstalen kegelvormige maalelementen. Op het touchscreen kies je uit liefst 30 maalstanden, al naargelang de gebruikte koffiebonen en jouw voorkeur qua sterkte en smaak. De juiste hoeveelheid gemalen koffie valt rechtstreeks in de portafilter of filterdrager.

De voorzetfunctie zorgt ervoor dat de koffie vóór het doorlopen overgoten wordt met water. Daardoor komen er rijkere aromastoffen vrij en krijgt de koffie meer diepgang. Dankzij het razendsnelle ThermoJet™-verwarmingssysteem is het water in minder dan 3 seconden op temperatuur. De elektronische temperatuurstabilisatie (PID) garandeert daarbij een onovertroffen precisie. Sage gaat er prat op dat de temperatuurregeling tot op 1°C nauwkeurig opwarmt.

Hecht jij ook zoveel belang aan de versheid van gemalen koffiebonen? Het Barista Touch Impress bonenreservoir heeft een inhoud van 250 gram. Dat kan weinig lijken, maar zo blijven bonen nooit lang liggen. Je bewaart ze tenslotte het best op een luchtledige plaats. De verpakkingen van Mister Barish zijn daarvoor uitermate geschikt. Wel is het belangrijk dat je een pak steeds goed boven het ventiel afsluit. Zo kunnen de bonen ademen, maar kan er geen lucht in de verpakking komen. Je beloning: de heerlijke smaak en onovertroffen geur van verse koffie! 

Intuïtief touchscreen
Het 4-inch touchscreen is het kloppend hart van de Sage Barista Touch Impress. Je regelt er met gemak alles mee: de malingsgraad, het aantal shots, de bereiding van de melk, noem maar op! Wil je extra informatie of kan je wel wat tips gebruiken? Dankzij de Barista Guidance krijg je stap per stap begeleiding als je dit wil. Zo zet je telkens het perfecte kopje koffie.

Malen met de perfecte dosering en tamping
De Sage Barista Touch Impress heeft maar liefst 30 maalstanden. Met de draaiknop kies jij eenvoudige de gewenste malingsgraad. Zo behoud je de volledige controle over de smaak van de koffie. Een fijnere maling zorgt voor een sterkere, bitterdere smaak, terwijl grover malen in een zachtere smaak resulteert. De ingebouwde molen met kegelvormige maalelementen maalt precies en heel gelijkmatig de verse bonen rechtstreeks in de portafilter of filterdrager (54mm). Hierna komt het impress Puck-systeem in werking en wordt de ideale dosering perfect aangedrukt. Hierna kan je meteen verder met het zetten van je koffie.

Het Impress Puck-systeem helpt je met één van de moeilijkste stappen bij het zetten van een goede espresso: de dosering en het aandrukken van de gemalen koffie. Je gaat nog steeds manueel de koffie aandrukken door de hendel aan de linkerzijde naar beneden te halen, maar dit geeft ook nog steeds de echte barista beleving. De machine gaat de koffie altijd aandrukken met een twist van 7˚ en een tamp kracht van 10kg. Dit geeft een extra constante in het zetproces en zorgt dus voor de perfecte puck net zoals die van een professionele barista.Dankzij de intelligente dosering wordt er al doende geleerd en wordt de dosering automatisch berekend en aangepast op basis van de laatste maling en het aandrukresultaat. Als je dosering iets meer of minder zou moeten zijn, dan zal de precisiemeting dit automatisch voor de volgende dosering corrigeren op basis van het vorige resultaat, zodat je elke keer de perfecte dosering krijgt.

Razendsnelle ThermoJet™-technologie
Deze espressomachine bereikt in 3 seconden de optimale extractietemperatuur. Ze dankt die uitzonderlijke snelheid aan de ThermoJet™, het geavanceerde verwarmingssysteem dat je enkel bij Sage terugvindt.

Superaccurate temperatuurregeling met PID
De Sage Barista Touch Impress beschikt over een superaccurate digitale temperatuurregeling of PID. Daarmee stel je het verwarmingssysteem tot op de graad nauwkeurig af, voor een optimale espressoextractie.

Automatisch melk opschuimen met Auto MilQ
Geniet je wel eens graag van een romige cappuccino of ben je fan van latte macchiato? Dan is de Barista Touch Impress echt iets voor jou!

Bij dit topapparaat is het stoompijpje namelijk volledig geautomatiseerd en er is nu ook het Auto MilQ systeem. Dankzij de nu nog slimmer gekalibreerde instellingen voor het opschuimen van haver-, amandel-, soja- en gewone melk creëert je Barista Touch Impress zijdezacht microschuim essentieel voor latte art. Vul je melkkan met de juiste hoeveelheid melk naar keuze, zet het onder het stoompijpje, kies de soort melk op je touchscreen en het stoompijpje doet de rest! De timing en temperatuur van de luchttoevoer wordt dus specifiek afgestemd op het geselecteerde type melk en maakt daardoor de beste microschuim.

Bean to cup machine
Ben jij graag mee met de laatste koffietrends? Vind je het belangrijk om je koffie from start to finish zelf te bereiden? Dan is bean to cup echt iets voor jou! Met zo’n toestel beleef je het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten met één handig en multifunctioneel apparaat. Een aparte koffiemolen is verleden tijd, want bij bean to cup machines werd die handig ingebouwd. Zo maal je de bonen rechtstreeks in het portafilter. Dat bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook iedere keer opnieuw voor de intense beleving van een echte kop verse koffie.

Een rijk assortiment aan koffiedranken binnen handbereik

Met dit geavanceerde apparaat maak je in een wip klassieke koffiedranken zoals espresso en ristretto. Maar vooral liefhebbers van cappuccino, latte macchiato en andere dranken met melk(schuim) zullen helemaal weg zijn van de Barista Touch Impress. Melk opschuimen doet deze espressomachine namelijk volledig automatisch, en het resultaat is elke keer verbluffend lekker. Je hoeft alleen de melktemperatuur en de gewenste zachtheid van het schuim in te stellen. Makkelijk, toch?

Hadden we je al verteld dat deze bean to cup ook voorzien is van een heetwaterfunctie? Zo maak je voor jezelf of je bezoekers in 1-2-3 een kopje thee of minuutsoep!


Reiniging en onderhoud voor een optimale werking

Wil jij jarenlang van je espressomachine genieten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je jouw koffiemachine goed onderhoudt. Wanneer het toestel toe is aan een onderhoudsbeurt, verschijnt er een waarschuwing op het touchscreen. Volg de stappen op het touchscreen om het reinigingsproces te voltooien. Hierbij maak je gebruik van het bijgeleverde reinigingsschijfje en de apart verkrijgbare reinigingstabletten. Na afloop van de reinigingscyclus kan je best een standaard espressoproces voltooien zonder koffie in het portafilter, zodat alle reinigingsresten goed weggespoeld wor-den.

Ook het stoompijpje is voorzien van een automatisch reinigingsprogramma. Dit garandeert een consequente topkwaliteit van het microschuim en voorkomt verstopping door kalk of melkresten. Ga simpelweg naar ‘Settings’ en kies voor ‘Steam wand cleaning’. Daarna volg je de instructies op het scherm om het schoonmaken te voltooien.

Op de Sage overzichtspagina vind je nog enkele algemene schoonmaaktips om jouw Sage Barista Touch tiptop in orde te houden.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Intuïtief touchscreen met 'Barista Guidance'
Plus review koffiemachine Gemakkelijk gepersonaliseerde dranken opslaan
Plus review koffiemachine Automatisch verschillende soorten melk opschuimen met Auto MilQ
Plus review koffiemachine Snel aan de slag dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem
Plus review koffiemachine Verse koffiebonen worden automatisch in de juiste dosis in het portafilter gemalen
Plus review koffiemachine Geen geknoei dankzij het Puck-systeem
Plus review koffiemachine Heetwaterfunctie voor theeliefhebbers
Plus review koffiemachine Uitzonderlijk sterke en duurzame bouwkwaliteit

Minus review koffiemachine Het malen van de bonen kan lawaaierig zijn

Gunstige prijs-kwaliteitverhouding

Draag jij kwaliteit hoog in het vaandel, maar spreekt de manuele bediening van een klassieke espressomachine je minder aan? Dan is de Sage Barista Touch Impress zijn hogere prijs – +/- 200 euro meer dan de Barista Touch – meer dan waard. Anderzijds is geen enkele andere Sage Barista uitvoering zo gebruiksvriendelijk als deze bean to cup machine. Het intuïtieve touchscreen is niet zomaar een gimmick en automatisch melk opschuimen is zo eenvoudig dat je niet snel meer naar een handmatig toestel zal terugkeren.

koffie tegoed Mister Barish

Wat is de mening van Mister Barish?

We zullen er geen doekjes om winden: als je twijfelt om naar een bean to cup toestel over te stappen, kan het hogere prijskaartje van de Sage Barista Touch Impress even schrikken zijn. En toch zou dit, door de hoge mate van automatisatie en gebruiksvriendelijkheid, voor jou echt wel eens hét ideale model kunnen zijn. Zonder veel manueel werk geniet je van een geweldig lekkere espresso die helemaal naar jouw smaak is aangepast. Ook voor latte en cappuccino lovers is de Barista Touch Impress met haar geautomatiseerde stoompijpje en Auto MilQ systeem voor het opschuimen van verschillende soorten melk een absolute aanrader.

Ben je op zoek naar een degelijke espressomachine voor op kantoor? Dan eindigt je zoektocht bij de Sage Barista Touch Impress. Dankzij het intuïtieve touchscreen met voorgeprogrammeerde dranken heb je instant een koffie van baristakwaliteit en dankzij het Puck-systeem heb je ook geen geknoei meer op de werkvloer. Alles blijft schoon voor de volgende persoon. Wij zijn het volmondig – en met het schuim op de lippen – eens met onze klanten: de Barista Touch Impress is de perfecte combinatie van authentieke kwaliteit en gebruiksgemak.

Verschillen met andere Sage-modellen

Sage Barista Touch Impress versus Sage Barista Pro
De Barista Pro en de Barista Touch Impress zijn allebei espressomachines van uitzonderlijke kwaliteit. Het duidelijkst merkbare verschil is het touchscreen bij de Touch-variant en het Puck-systeem. Het touchscreen laat je toe om tot 8 gepersonaliseerde dranken op te slaan en het Puck-systeem zorgt ervoor dat je gemalen koffie zonder geknoei wordt aangedrukt. Tijdens het koffiezetten hoef je bijna nergens op te letten dankzij de Barista Guidance bij de Touch Impress. Zelfs melk opschuimen doet de Barista Touch automatisch en anders per soort melk, terwijl de Barista Pro op dat vlak manuele oefening vergt.


Sage Barista Pro

 

Sage Barista Touch Impress versus Sage Oracle Touch
Beiden dragen de naam Touch en toch hangt er een heel ander prijskaartje aan vast. Deze twee topmachines verschillen vooral in kracht, performance en capaciteit. Waar je met de Barista Touch Impress in de praktijk koffiezetten en melk opschuimen moet afwisselen, kan je dat met de Oracle Touch dankzij de dubbele boiler tegelijk doen. Naast automatisch malen en doseren, drukt hij de koffie bij beiden toestellen zelf aan. Verder heeft de Oracle Touch bovenop de features van de Barista Touch een verwarmde zetgroep, een OPV-klep die de drukvzering regelt en een grote capaciteit voor water en koffiebonen. Hoewel beide toestellen erg geschikt zijn voor op kantoor heeft de Oracle Touch op het vlak van prestatievermogen toch nog wel een streepje voor.

 


Sage Oracle Touch

Technische specificaties van de Sage Barista Touch

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, espresso, koffie met melk
Soorten koffie: Koffiebonen, gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, koffie speciaal, cappuccino, latte macchiato, flat white, espresso macchiato / macchiato, portie melk opschuimen
Instelbare maalgraad: Ja
Instelbare koffiesterkte: Ja, kies tussen een enkele of dubbele shot
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2 liter
Inhoud bonenreservoir: 250 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, Touchscreen
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Ja
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Manueel
Instelbare waterhardheid: Nee
Ingebouwde filter: Nee
Type ontkalkingsprogramma: Manueel
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Nee
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 40 cm
Breedte: 31 cm
Diepte: 32,5 cm
Gewicht (incl. verpakking): 20 kg
Materiaal behuizing: Geborsteld roestvrij staal
Verwarmingssyteem: ThermoJet™
Kleur: Brushed Stainless Steel, Black Stainless of Black Truffle

Energie
Vermogen: 1680 watt
Vermogen in standby:

Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Bean to cup machines

Sage Barista Express

De Sage Barista Express is het ideale instapmodel van de Barista-productlijn. Binnen de kortste keren zet je heerlijke koffie van professionele kwaliteit. Dankzij het compacte design is deze koffiemachine uitermate geschikt voor thuisgebruik. Omdat je de keuze hebt tussen automatisch en manueel koffiezetten, hoef je niet altijd je baristakunsten in de strijd te gooien. En toch heb je telkens weer dat perfecte, aromatische kopje koffie van je dromen.

Sage Barista Express

Sage Barista Express Impress

De Sage Barista Express Impress zet in geen tijd de lekkerste koffiespecialiteiten van verse bonen. Dit apparaat assisteert je bij het maken van de perfecte puck door middel van de semi-automatische dosering en het unieke aandruksysteem. Daarmee elimineert de Express Impress veel giswerk bij het bereiden van koffie op baristaniveau. Dankzij het geavanceerde stoompijpje kan je ook creatief aan de slag met cappuccino’s en andere melkdranken.

Sage Barista Express Impress koffiemachine

Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is het ideale model voor wie een stap verder wil gaan in het finetunen van koffiecreaties. Deze koffiemachine staat garant voor nóg meer controle, precisie en snelheid. Dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem kan je tot op de graad nauwkeurig te werk gaan.


Sage Barista Pro

Sage Barista Touch

Met de Sage Barista Touch maak je moeiteloos koffie van absolute topkwaliteit. Via het touchscreen selecteer je je gewenste drank. Die wordt vervolgens volledig automatisch gezet. Zelfs melk textureren gaat bij deze compacte krachtpatser vanzelf. Ga je toch liever met je eigen voorkeuren en instellingen aan de slag? Dan kan je tot 8 zelf samengestelde dranken opslaan. De ThermoJet™ in deze koffiemachine is binnen de 3 seconden opgewarmd. Dat maakt dit model uitermate snel en efficiënt.

Sage Barista Touch

Sage Oracle & Sage Oracle Touch

De Sage Oracle is de ultieme hybride onder de espressomachines. Van bonen malen en koffie aandrukken tot koffiezetten en melk textureren: alles gaat automatisch. Door de vele aanpasbare instellingen blijf jij echter op elk moment in control en brouw je telkens weer koffies van professionele kwaliteit.

Sage Oracle bean to cup espresso machine

De Oracle Touch combineert de verregaande automatisatie van de Oracle met een intuïtief touchscreen. Zo heb je met één enkele swipe de lekkerste koffiedranken binnen handbereik En dat geldt ook voor de koffiecreaties die je zelf opslaat! Dankzij de OPV-klep (Over Pressure Valve) houdt de koffiemachine zelf de drukvoering op peil, voor een perfect gelijkmatige extractie.

Sage Oracle Touch


Apparaten zonder koffiemolen

Sage Duo Temp Pro

De Sage Duo Temp Pro is een compacte koffiemachine met een sterke focus op handmatig koffiezetten. Deze pistonmachine is voorzien van de nieuwste snufjes en is heel eenvoudig te bedienen: met één enkele draaiknop!

Sage Duo temp pro espresso machine

Sage Bambino Plus

De Sage Bambino Plus is een vernieuwde versie van de Duo Temp Pro en tevens ook het kleinste koffieapparaat in het Sage-gamma. Deze machine is vooral gefocust op automatisatie. Dat maakt het een aantrekkelijk instapmodel voor beginners.

Sage Bambino plus espresso machine

Sage Dual Boiler

Wil je meer power én volledige controle? De Sage Dual Boiler is ondanks de steile leercurve een interessante espressomachine die uitblinkt in kracht, precisie en snelheid. Dankzij de twee boilers schuim je melk op terwijl je koffie zet.

Sage Dual Boiler

Koffiemolens

Sage Dose Control Pro

De Dose Control Pro van Sage is een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit die tot op de seconde nauwkeurig in te stellen is.

Sage Dose Control Pro koffiemolen

Sage Smart Grinder Pro

De Sage Smart Grinder Pro combineert de kracht en precisie van de Dose Control Pro met een fraaie bedieningsinterface, voorzien van een LCD-display en een groter bonenreservoir.

Sage Smart Grinder Pro

Heb je een vraag over Sage koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .