Roost: een plek om van te houden met de beste filterkoffie
03 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Roost: een plek om van te houden met de beste filterkoffie

Koffiebar Roost, op loopafstand van het Oosterpark, is een hotspot met een aantrekkelijke menukaart. Op deze fijne plek wordt met ieders eetwensen en diëten rekening gehouden. Bij Roost respecteert men dat niet iedereen een makkelijke eter is, en gaat men voor de beste smaak, zeker die van hun koffie.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Roost is een plek om van te houden. De eigenaresse werd geïnspireerd door haar tijd in Seattle: wat ze daar zag wilde ze meenemen naar Amsterdam-Oost, en dat is gelukt. De sfeer en gezelligheid zorgen ervoor dat ze een steeds grotere klandizie opbouwen. Overdag ook een fijne locatie om rustig te werken, of om zakelijke onderwerpen te bespreken. De inrichting is vrij strak maar absoluut verfrissend, sfeervol en natuurlijk, met veel hout.

Leuk detail is dat Roost ook een boekenkast heeft, met zowel Nederlandse als Engelstalige boeken. Hiermee promoten ze boekenruil: je neemt een boek mee en laat er eentje achter. Over het personeel kunnen we maar één dingen zeggen, o nee meer: erg vriendelijk, meedenkend, hulpvaardig en attent.

De koffie en lekkers erbij

De koffie die bij Roost wordt geschonken komen van een lokale koffiebranderij, op fietsafstand van Roost. De Espresso is er net zo sterk als heerlijk en verder staan natuurlijk ook cappuccino, americano, latte en ice coffee varianten op hun koffiekaart. Laat je ook eens verrassen door een filterkoffie. Een V60 of een Aeropress geven een bijzonder filter ervaring.

Hun thee is van Damman Frères. Vallen koffie en thee goed bij jou in de smaak, dan hebben we goed nieuws: zowel koffiebonen als thee zijn ook te koop!

Ze hebben allerlei lekkers, wat veel enthousiaste reacties bij klanten oproept. Alles is vers en zelfgemaakt, er worden dus geen voorverpakte ingrediënten gebruikt. Als er al sprake is van conserveringsmiddelen, dan zijn die natuurlijk.

Als ontbijt heeft Roost croissants en granola, als lunch kies je bijvoorbeeld voor soep, een broodje of salade, of combineer je deze met elkaar. Daarnaast maken ze heerlijke taarten. Een aanrader die we echt moeten noemen is hun carrot cake, die erg goed combineert met de genoemde espresso.

Ook aan mensen met een gluten- of lactose-intolerantie hebben ze bij Roost gedacht: ook voor hen staan er diverse opties staan op de kaart. Mocht je twijfelen: vraag er dan even naar, men adviseert je graag.

De buurt

Op loopafstand van het Oosterpark, op de hoek van het OLVG ziekenhuis.

Wifi en werken

Bij Roost kan je rustig werken en lunchen onder het genot van de beste koffie.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Roost
Camperstraat 36
1091 AG Amsterdam-Oost

Openingstijden:
Maandag: 09.00 tot 21.00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag t/m vrijdag: 09.00 tot 21.00
Zaterdag t/m zondag: 10.00 tot 21.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 46830780
Website: roostkoffie.nl

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .