Espressofabriek: de beste koffiebar in Ijburg
10 augustus 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Espressofabriek: de beste koffiebar in Ijburg

Espressofabriek in Ijburg is de tweede vestiging van de succesvolle koffiebar op het Westergasterrein. Espressofabriek is zelf roaster. Ze hebben daardoor zelf controle over de kwaliteit van de koffiebonen. Daarom is het zo’n aanrader om hier koffie te drinken. Het koffie zetten gebeurd hier met aandacht. Je hebt een ruime keuze van filterkoffie tot op espresso gebaseerde dranken.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Espressofabriek is een aangename plek om af te spreken of te werken. Je kan binnen en buiten heerlijk knus zitten. De barista’s die hier werken zijn zorgzaam voor gasten maar ook voor de halfautomaat espressomachine en koffiemolens. Alles is zeer goed onderhouden. Het is een fijne plek in Ijburg waar je graag zal terugkomen.

De koffie en lekkers erbij

Omdat de Espressofabriek ook koffiebranderij is hebben ze verschillende soorten koffie. Wekelijks hebben ze andere roasts met andere smaken. Probeer hier eens een filterkoffie zoals een V60. Deze zetmethode is ideaal om het potentieel van de koffiebonen te proeven. Vaak komen de natuurlijke zoete smaken goed tot uiting.

Drink je liever koffie met melk dan zetten ze hier één van de beste cappuccino’s van Amsterdam.

Uitgebreid lunchen is hier niet mogelijk maar voor ontbijt of een snack kan je hier prima terecht. De aanrader is de verse warme appeltaart.

De buurt

De Espressofabriek in Ijburg zit in een nieuwbouwwijk. Maar als je binnen bent heb je geen nieuwbouw beleving. Als je in de zomer in Ijburg bent dan kan je een bezoek combineren met Blijburg. Blijburg is het stadsstrand van deze wijk.

Wifi en werken

Je kan hier goed werken of afspreken. Ideaal om buiten de ring af spreken in de buurt van de splitsing A1 en A10. De goede koffie werkt inspirerend.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Espressofabriek
IJburglaan 1489
1087 KM Amsterdam-Oost

Openingstijden:
ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00
zaterdag en zondag: 10.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0)20 774 7965
Website: espressofabriek.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .