Public Space: lekkere koffie en eten in een Scandinavische vintage sfeer
11 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Public Space: lekkere koffie en eten in een Scandinavische vintage sfeer

Public Space is een koffiebar in Amsterdam-Noord, op de begane grond van een woontoren. Grijs is de kleur die hier de boventoon voert, waarbij de eigenaren laten zien dat grijs niet saai hoeft te zijn, en hun heerlijke koffie een extra reden is voor een bezoekje.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Als je Public Space binnenstapt zou je eerste reactie kunnen zijn: wat een grijze boel. Het tegendeel is waar, deze jongens hebben smaak. Het grijs zit overal in maar is steeds weer anders, ook omdat ze alles op elkaar hebben afgestemd. Als je van Scandinavische vintage houdt ben je hier aan het juiste adres: je waant je bijna in Kopenhagen. Wie er niet van houdt denkt eerder dat hij in een meubelzaak is beland: wel een hele mooie dan! O ja, en planten, het staat vol met veel planten, boomachtige planten ook. Het is zichtbaar dat deze eigenaren ervaring hebben en weten wat ze willen.

Ook het publiek is niet grijs, er komt een leuke multiculturele mix van mensen. Je verwacht het wellicht niet van drie mannelijke eigenaren, maar ze hebben ook een erg leuke kinderhoek ingericht.

In de eerste maand dat deze koffiebar opende waren nog niet alle vergunningen rond en kon je alleen (lekkere!) meeneemkoffie krijgen, in de tweede maand gingen alle registers open en had Amsterdam-Noord er een ruim opgezette, stylish koffie- en foodzaak bij. Het personeel is vriendelijk en bijzonder gastvrij.

De koffie en lekkers erbij

Bij Public Space maken ze heerlijke koffie, waarbij bijvoorbeeld hun cappuccino ook een genot is om naar te kijken. De eigenaren richten zich vooral op speciality coffee. Want daar zet je de beste espresso mee. De latte macchiato is ook de moeite van het proberen waard. Daarnaast biedt men een bijzonder assortiment aan thee.

Met hun menukeuzes hebben ze zich gericht op gezondheid en gebruikmaking van lokale producten. In de keuken laat men liefst invloeden uit de hele wereld binnen. Bij Public Space staan ze niet alleen voor eerlijke koffie maar ook voor eerlijke gerechten.

Als je besluit hier iets te gaan eten of drinken, dan draag je ook bij aan de ontwikkeling van de buurt. De eigenaren hebben namelijk besloten een deel van de winst daarin te investeren.

De buurt

Public space is gevestigd onderin een woontoren op loopafstand van het Eye museum. De buurt in Amsterdam-Noord met de meeste bezoekers, toeristen en locals. Deze koffiebar en foodzaak met de bijzondere inrichting is een logische invulling voor deze buurt.

Wifi en werken

Het is ontzettend ruimtelijk. Hierdoor is het hier aangenaam werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Public Space
Bercylaan 301
1031 KP Amsterdam

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 07.30 tot 18.00
Zaterdag en zondag: 09:00 tot 18:00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 575 86 518
Website: publicspace.amsterdam

Andere koffiebars in de buurt

The Coffee Virus

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .