Noord Coffee Roasters, maakt een koffiemoment bijzonder
07 februari 2019 
1 min. leestijd

Noord Coffee Roasters, maakt een koffiemoment bijzonder

Noord Coffee Roasters, een koffiebranderij gelegen in het Branbantse Veghel. Met liefde wordt er dagelijks gewerkt aan het samenstellen van de mooiste melanges en beste seizoenskoffies. Zo ben je bij Noord Coffee Roasters altijd verzekerd van een perfect kopje koffie mét de juiste smaakbalans.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De geïmporteerde koffiesoorten worden wekelijks op ambachtelijk wijze gebrand. Dit gebeurt volgens het city roast principe. De koffiebonen worden licht gebrand op een vaste temperatuur van 210 graden. Hierdoor is de branding minder vet en komen de unieke smaken meer tot uiting. Uiteraard vraagt dit proces om precisie, persoonlijke aandacht en geduld.
De koffiebonen worden pas gebrand, nadat een bestelling is geplaatst. Op deze manier is versheid gegarandeerd.
Het inpakproces wordt uitgevoerd door Tinks. Een leer/werkproject voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier wordt de koffie ook voorzien van een stempel, waarop de branddatum staat vermeld.

Koffiebonen

De koffiebonen zijn allen van hoge kwaliteit.
Het assortiment bestaat uit single origin en melanges. Deze melanges worden gebrand voor Espresso, filter koffie en white coffee.
Een kleine greep uit de collectie:

  • Indonesië single origin, een bijzondere koffie die zeer geschikt is als slowcoffee. Langzaam gebrand met fijne, zachte smaken.
  • Brazilië single origin, een meer verfijnde koffie met zoete aroma`s van karamel, amandel en een frisse tint van sinaasappel.
  • Houseblend, een absolute topper met zijn pittige smaak. Ideaal te bereiden als espresso, maar ook lekker als basis voor cappuccino en macchiato.
  • Yemen single origin, een koffie met zoete smaken van truffel. Heerlijk licht gebrand, maar vol karakter.

Verkoop

De koffiebonen van Noord Coffee Roasters worden in hun online winkel verkocht. Ze leveren ook aan horeca, kantoren of evenementen.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Noord Coffee Roasters
Verlengde Noordkade 14
5462 EZ Veghel

Openingstijden:

De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 413 712 962
Website: www.noordcoffee.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .