Koffiestation: voorkomen dat er nog oude koffie wordt gedronken
07 oktober 2018 
1 min. leestijd

Koffiestation: voorkomen dat er nog oude koffie wordt gedronken

Koffiestation, een micro koffiebrander in Groningen. Opgericht in 2012 door de zwagers Douwe Stelpstra en Emiel Driesten. Koffiebranderij Koffiestation brandt uitsluitend specialty coffee. Het doel is om koffieliefhebbers verse koffie te serveren in tegenstelling tot de oude koffie die nog vaak wordt gedronken. De geur, de kleur en de heerlijke aroma`s van vers gebrande koffie, dat is luxe. En dat maakt Koffiestation bereikbaar voor iedereen.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Bij Koffiebranderij wordt de koffie wekelijks vers gebrand. Dit branden gebeurt sinds 2015 op een Probat koffiebrander. Douwe en Emiel zoeken continu naar bijzondere Single Origin en Single Estate Arabica bonen. Daarbij verzamelen ze zoveel mogelijk informatie, zodat elke koffie volgens een specifiek profiel gebrand kan worden.

Koffiebranderij verkoopt de vers gebrande koffie in zakken, bedoeld voor particulieren en horeca. De koffie van Koffiebranderij kun je proeven op bijzondere gelegenheden en evenementen. De barista schenkt de koffie vakkundig op met de koffiefilterbar en serveert de espresso of cappuccino met een mooie latte art.

Koffiebonen

De gebrande koffiebonen hebben allemaal een bekende komaf. Dat wil zeggen dat bekend is waar de koffie vandaan komt en hoe deze tot stand is gekomen. Het actuele aanbod is terug te vinden op de website. Momenteel is er onder andere keuze uit:

  • Guatemala, Finca Los Dos Socios
    Een heerlijke koffie met een zachte kruidige geur. Mooi gecombineerd met nootachtige tonen en een zoet aroma.
  • Brazilië, de Bela Vista
    Een bijzondere en lekker romige koffie met een aroma van chocolade. Gecombineerd met geurtonen van banaan, geroosterde sesam en macadamia. De koffiebonen zijn behandeld als pulped natural en daardoor is deze koffie prima geschikt voor espresso bereiding.
  • Ethiopië, Kaffa
    Een medium gebrande koffie, met kruidige en zoete aroma`s gecombineerd met bloemige tonen. Ideaal voor filterbereiding, maar zeker ook geschikt voor verschillende espresso bereidingen.

Verkoop

Via de website kunnen de koffiebonen aangekocht worden. Dit kan zowel voor particulier als voor horeca. Binnen Groningen worden de koffiebonen per fiets geleverd.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffiestation
Paradijsvogelstraat 10
9713 BV Groningen

Openingstijden:
Ma t/m vrijdag: 09.00 tot 17.00
Zaterdag en zondag: Gesloten

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 275 277 17
Website: koffiestation.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .