Koffielust: bonen ambachtelijk en puur gebrand
Koffiebonen
Tim Van Tittelboom
Koffiebonen
10/03/2018
1 min
0

Koffielust: bonen ambachtelijk en puur gebrand

10/03/2018
1 min
0

Koffielust, een koffiebranderij gelegen in het Drentse Veenhuizen. Opgericht door Mark ter Maat en mogelijk gemaakt door crowdfunding. Trots zijn ze in Veenhuizen op hun eigen koffiebranderij die de echte koffiebeleving weer terug brengt.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De micro koffiebranderij is gevestigd in een fraai monumentaal gebouw. Zelfs buiten komen de heerlijke geuren van vers gebrande koffie je al tegemoet. De koffie, zorgvuldig geselecteerd en van hoge kwaliteit, wordt dagelijks gebrand. Dit branden gebeurt op een OZ Macchina koffiebrander.

Overwegend worden er single origin koffies geroosterd, maar met regelmaat worden er ook heerlijke melanges samengesteld. Het brandproces kan direct beleefd worden op zaterdag of zondag.

In het aangelegen proeflokaal kun je in een gezellige sfeer genieten van goede koffie.
De barista serveert vakkundig de lekkerste ristretto, espresso of gewone koffie. Een koffie verkeerd en een doppio espresso ontbreken uiteraard niet op het menu.

Koffiebonen

Het assortiment koffiebonen is klein. Soms is er maar een enkele soort single origin beschikbaar. De melange die op dit moment is samengesteld kreeg de naam Goesting.

Deze blend vindt in Zuid-Amerika zijn oorsprong en het betreft een blend van 100% Arabica bonen. Het is een volle koffie met zoete aroma`s van karamel, amaretti en amandelen. De koffiemelange is geschikt voor een volautomaat en espressomachine.

Verkoop

Koffiebranderij Koffielust verkoopt de bonen in het proeflokaal en via de webshop.

Overzicht diensten:

  • Webshop: Ja
  • Koffie abonnement: Nee
  • Koffie op locatie: Ja
  • Barista cursus: Ja
  • Koffie voor bedrijven: Ja
  • Eigen koffiebar: Ja, een proeflokaal

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: OZ Macchina

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffielust
Oude Gracht 4
9341 AB Veenhuizen

Openingstijden:
Donderdag t/m zondag: 11.00 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 506 04 685
Website: koffielust.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Reacties
Categorieën