East57 in Amsterdam Oost: verrassend lekkere koffie
11 juni 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

East57 in Amsterdam Oost: verrassend lekkere koffie

East57 is gevestigd in Casa 400. Casa 400 is de combinatie van een hotel en studentenhuis. East57 is van’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat open. Omdat het zo vroeg open is en omdat ze een eigen koffie menu hebben geven we ze ook een koffiebar review. Maar East57 is tegelijkertijd een restaurant met excellente happen, een wijnbar en ze hebben lekkere bieren.

Het is niet de hippe koffiebar maar het is wel een fijne plek voor lekkere koffie. De gediplomeerde barista’s serveren goede espresso’s en op espresso gebaseerde dranken zoals flat white en cappuccino. Deze staan ook op het koffie menu. Naast het menu serveren ze ook filterkoffie zoals de Aeropress. Zeker de moeite waard om deze eens uit te proberen.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

East57 is zeker niet studentikoos want alles is nieuw en schoon. Het is een restaurant dat fris en licht is met planten maar vooral door de jonge bediening. De enthousiaste mensen die hier werken zijn bijna allemaal studenten.

Heb je een ontbijtmeeting dan kan je hier al om 6:30 uur ‘s morgens terecht. Er zijn niet veel plekken in Amsterdam Oost waar je zo vroeg terecht kan. Ze noemen het zelf een heerlijke plek om wakker te worden.

De koffie en lekkers erbij

Bij East57 werken ze voornamelijk met lokale producten. Het brood van de lekkere sandwiches is van het Vlaamsch Broodhuys. Ze hebben een verrassende variatie aan koffiebonen. Speciaal gebrand door lokale branders.

Enkel op espresso gebaseerde dranken staan op het menu. Vraag zeker naar de filterkoffies zoals Chemex en Aeropress. Ook voor deze koffies kiezen ze de lekkerste bonen. Elke koffieliefhebber wordt hier blij. Drink je liever thee dan is er ook een thee kaart.

Koffie drinken en eten East57

Lekkere koffie en happen

Het eten is van prima kwaliteit. Je kan hier van het ontbijt rollen in de lunch en vervolgens nog in het aperitief en diner rollen. Niet veel koffiebars serveren ook alcoholische koffiedranken maar omdat ze zo laat open zijn staan  Irish, Spanish, Mexican, Italian en French coffee wel op het menu.

De buurt

East57 is gevestigd in Amsterdam-Oost op 300m van het Amstelstation. In deze buurt is East57 een toegevoegde waarde.

Wifi en werken

Ideale plek om vanaf ‘s morgens vroeg te werken en overleg te hebben. Ideale plek om af te spreken. Parkeren doe je makkelijk in de ondergrondse garage van het hotel.

East57 koffie om mee te nemen

Bij East57 heb je ook coffee on the go

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
East57
Eerste Ringdijkstraat 4
1097 BC Amsterdam-Oost

Openingstijden:
maandag t/m zondag: 6:30 tot 01.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 78 078
Website: hotelcasa.nl/nl/east57

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .