De Zeeuwse Branding: Zeeuwse trots in een kopje
17 september 2018 
1 min. leestijd

De Zeeuwse Branding: Zeeuwse trots in een kopje

Koffiebranderij De Zeeuwse Branding is gelegen in Zierikzee. In het mooie Zeeland, bekend om zijn eindeloze stranden en lekker eten. De Zeeuwse Branding is een koffiebranderij waar de koffie wordt gebrand met aandacht. Rob Clarijs is de eigenaar van De Zeeuwse Branding en daarnaast ook de een-na-beste barista ter wereld.

De koffiebrander hoopt in de toekomst een eigen café te kunnen openen. Maar tot die tijd wordt café de Gekroonde Suikerbiet aanbevolen, waar de heerlijke melanges van De Zeeuwse Branding geproefd kunnen worden.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Meerdere malen per week worden de koffiebonen ambachtelijk gebrand in de Giesen koffiebrander. De koffie bestaat uit mooie blends van vers gebrande 100% Arabica bonen.
De koffiemelanges kunnen worden besteld via de website. Verder is de koffie beschikbaar voor bedrijven, maar uitsluitend voor ondernemingen gelegen in Zeeland.

Barista trainingen behoren tot de mogelijkheden, om de basis van het vak goed aan te leren.
Immers ambachtelijk gebrande koffie kan uitsluitend goed tot zijn recht komen, wanneer deze door de barista met zorg wordt gezet. Alleen dan kan de klant genieten van een perfect kopje espresso of cappuccino.

Koffiebonen

De koffies zijn betiteld met namen die verwijzen naar de onstuimigheid van de zeewind.
Zo zijn windkracht 4, tot en met windkracht 6 in het assortiment aanwezig.

  • Windkracht 4: Een complete en gewaagde melange, bestaand uit 3 soorten koffiebonen afkomstig uit 3 diverse landen. Gebrand met onveranderlijke smaken en altijd van hetzelfde niveau.
  • Windkracht 5: Een single origin, fair chain en specialty coffee uit Sumatra. Laat je verrassen door de krachtige, karaktervolle en aromatische smaken.
  • Windkracht 6: Een donker gebrande melange met een overtuigend karakter. Een heerlijk sterke koffie met volle smaak van noten en chocolade.

Verkoop

De koffiebonen worden via de webshop verkocht. Naast bonen zijn er ook Nespresso capsules en diverse tools om filterkoffie te zetten te koop. Je kan de koffie ook in verschillende winkels in Zeeland kopen.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij is niet te bezoeken.
Adres:
De Zeeuwse Branding
Industrieweg 44-1
4301RS, Zierikzee

Openingstijden:

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 205 40499
Website: dezeeuwsebranding.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .