Café Liégeois, liefde en passie voor het vak
19 augustus 2019 
1 min. leestijd

Café Liégeois, liefde en passie voor het vak

Koffiebranderij Café Liégeois is ontstaan vanuit een pure passie voor koffie. Het bedrijf werd in 1955 opgericht door Charles Liégeois. Café Liégeois mag vandaag de dag een bloeiend bedrijf worden genoemd, dat inmiddels in handen is van de zonen van Charles. Het bedrijf heeft naam gemaakt op internationaal niveau. Maar de liefde en de passie voor het vak, is in alle jaren niet verloren gegaan.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffiebranderij telt inmiddels ruim 100 medewerkers. Het branden en distribueren naar de groothandels vertegenwoordigt meer dan de helft van de bedrijfsactiviteiten. De verpakkingen worden onder eigen beheer gedrukt, waardoor zij unieke verpakkingen kunnen leveren. De technieken in de koffiebranderij zijn vernieuwd, maar de ambachtelijke wijze van koffie branden is niet veranderd.

De koffie is verkrijgbaar voor particulieren en bedrijven. Inmiddels vindt er ook export plaats naar Rusland, diverse Europese landen en de VS.

Koffiebonen

Het assortiment koffie bestaat uit koffie cups, koffiepads en gemalen koffie.
Een kleine greep uit het assortiment:

  • Subtil Mild Coffeepads, een milde koffie die licht werd gebrand. Bij de bereiding ontstaat er een heerlijke schuimlaag, die de ronde smaak en verfijnde body accentueert. Ideaal als basis voor cappuccino.
  • Puissant Pittige Coffeepads, een subtiele melange voor elk moment van de dag.
  • Magnifico Coffee Pads, een pure Italiaanse koffie gebrand voor de bereiding van espresso. Met aroma’s om trots op te zijn. Alleen geschikt voor de echte koffieliefhebber die de waarde van deze koffie kan waarderen.

Verkoop

De koffie van Café Liégeois wordt verkocht via verschillende grote supermarkten.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: (geen info)

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Paulista sa. — Café Liégeois Bruxelles
Technologiestraat 41
1082 Sint-Agatha-Berchem

Openingstijden:

Deze koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +32 (0) 2 465 39 00
Website: www.cafe-liegeois.com

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .