Brazuca Coffee: lekkere koffie drinken in Braziliaanse sferen
07 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Brazuca Coffee: lekkere koffie drinken in Braziliaanse sferen

Brazuca is een moderne koffiebar met Braziliaanse koffie, en een eigen koffiebranderij. Je kan hier rustig zitten en genieten van je koffie. Met je ogen dicht waan je je in de Amsterdamse-Zuid bijna in Brazilië, door de sfeervolle muziek op de achtergrond.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere vestiging(en)

Indruk en ambiance

Het interieur van deze koffiebar bestaat zowel binnen als buiten voornamelijk uit hout, wat van zichzelf al warm aandoet. Een aantal tafeltjes heeft een stopcontact, erg handig als je er een paar uur wil werken. Met mooi weer zit je buiten heerlijk op de lange houten banken, met hippe houten tafeltjes.

Je kan hun koffie trouwens ook meenemen in een originele Brazuca koffiebeker met deksel én leuke opdruk: een leuk aandenken en reminder om snel terug te komen.

De koffie en lekkers erbij

Brazuca importeert bonen die zijn geplukt in Brazilië, brandt die zelf in Amsterdam en serveert koffie in Braziliaanse sfeer. Een mooiere één-twee is nauwelijks denkbaar. Braziliaanse koffie is gemiddeld genomen wat zoeter, nootachtig en heeft veel body. Goede voor een espresso of op espresso gebaseerde dranken zoals een cappuccino. Probeer eens een filterkoffie want deze zijn hier zeker een aanrader. Met de Hario V60, Aeropress en de Chemex schenken ze de populairste filterkoffie van het moment.

Ook staan er een aantal theesoorten op de kaart en maakt men er heerlijke sapjes met een Braziliaanse twist. Kijk maar eens naar de mooie combinaties van vruchten die ze hebben gemaakt. Hun koffie is overigens ook in verschillende, hersluitbare verpakkingen te koop: je kan ‘m dus diezelfde dag thuis nog eens drinken. Leuk om cadeau te geven!

Heb je trek? ’s Morgens kan je hier prima aanschuiven voor een lekker ontbijt. Probeer bijvoorbeeld eens hun heerlijke açai bowls met diverse soorten fruit. Açai staat bekend om zijn stimulerende eigenschappen en is daarom vaak onderdeel van gerechten die sporters tot zich nemen. Tevens helpt het bij het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam.

Daarnaast serveert men ook croissants, sandwiches, carrot cake, brownies (ook spelt) en taarten. Appeltaart mag daarbij ook in het assortiment van deze Braziliaanse koffiebar natuurlijk niet ontbreken, we zijn immers in Zuid. Eigenlijk moet je gewoon even zelf gaan kijken, zodat je ook hun Braziliaanse specialiteiten kunt proberen, om vervolgens deze gezellig zaak snel nog eens te bezoeken.

De buurt

In de Diamantbuurt is deze leuke koffiebar gelegen.

Wifi en werken

Het is hier een klein beetje donker maar je kan wel prima werken en lekkere koffie drinken. Een aantal tafeltjes zijn zelfs voorzien van een stopcontact. Dus je kan hier wel lang werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Brazuca Coffee
Rijnstraat 22
1078 RB Amsterdam-Zuid

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 07.30 tot 18.00
Zaterdag en zondag: 08.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 670 0400
Website: brazucacoffee.nl

Andere vestiging(en)

Brazuca Coffee – Julianaplein

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .