Bistro Zebra: modern Westers en Midden Oosters eten met een Aziatisch sausje, én heerlijke koffie!
30 augustus 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Bistro Zebra: modern Westers en Midden Oosters eten met een Aziatisch sausje, én heerlijke koffie!

Bistro Zebra is geen echte koffiebar maar een restaurant in Amsterdam-Oost, waar je kan kennismaken met de moderne wereldkeuken. Omdat ze heerlijk koffie serveren, schrijven we er ook een review over. Omdat de chef-kok bijna tien jaar in Australië verbleef is het logisch dat je de Australische keuken, en vooral de Aziatische invloed daarop, terugvindt op de menukaart.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Bistro Zebra is zo’n plek in Amsterdam-Oost waar je elk moment van de dag binnen kunt vallen, om met vrienden bij te praten of tot rust te komen. Het is klein maar erg knus en gezellig, en niet onbelangrijk: ze serveren heerlijke gerechten!

De zaak is redelijk eenvoudig ingericht met in het midden een grote bar en bruin kroegmeubilair. De verlichting geeft op subtiele wijze een intieme sfeer. Bistro Zebra heeft een leuk terras met vrolijk gekleurd meubilair. Deze eetgelegenheid straalt charme en passie uit. Het personeel is attent en erg vriendelijk (net als de prijzen overigens) en schenkt met zorg een passende drank bij ieder gerecht.

De koffie en lekkers erbij

Bij Bistro Zebra kan je overdag goed terecht voor een lekkere kop koffie die is gemaakt met lokaal geroosterde koffiebonen. Daarvoor werken ze samen met koffiebranderij Rum Baba.

bistro Zebra lekkere koffie Amsterdam-Oost

Heerlijke koffie van Rum Baba koffiebonen

’s Avonds kan je er goed en lekker uiteten, genieten van klassieke cocktails of een in Oost, dus lokaal, gebrouwen biertje drinken. Behalve koffie schenkt men uiteraard ook thee van verschillende blends en verse munt, gember en sinaasappel thee.

Als lekkers voor bij jouw americano, latte macchiato, espresso of iced Latte kan je kiezen tussen bijvoorbeeld chocolade truffels met kokos, een brownie met sesam, een belegde Franse baguette of een stuk spekkoek.

Het bijzondere aan hun dinerkaart is dat hun menu regelmatig wisselt en dat je ook zelf een diner kunt samenstellen met verschillende kleine gerechtjes. Verder is er van iedere gang ook een vegetarische variant te krijgen. Bij het diner biedt Bistro Zebra een aantal natuurwijnen, waarin het personeel je zorgvuldig zal adviseren en helpen om een goeie keuze te maken.

Bistro Zebra is een zaak waar je door zijn uitstraling en gezellige buurt sfeer verliefd op kunt worden. Het prima eten en de heerlijke koffie doen de rest.

De buurt

Bistro Zebra kan je in Amsterdam-Oost vinden op de romantische Valentijnskade.

Wifi en werken

Het is meer een restaurant dan een koffiebar. Op weekdagen zijn ze pas open om 16u. Daarom is het geen ideale plek om te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Bistro Zebra
Valentijnkade 34
1094 ST Amsterdam-Oost

Openingstijden:
Maandag en dinsdag: Gesloten
Woensdag t/m vrijdag: 16.00 tot 00.00
Zaterdag en zondag: 12.00 tot 00.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 303 0603
Website: bistrozebra.com

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .