Koffiebar ‘t Koffieboontje, gezelligheid of een moment voor jezelf
14 september 2019 
1 min. leestijd

Koffiebar ‘t Koffieboontje, gezelligheid of een moment voor jezelf

Een naam van een koffiebar die je niet zomaar vergeet: hoe moeilijk kan het zijn. Zelfs een kind onthoudt ’t Koffieboontje. Belangrijker is natuurlijk de kwaliteit van de koffie, het lekkers voor erbij én de sfeer. Ook dat zit goed bij ’t Koffieboontje aan de Oudegracht in Utrecht.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Koffiebar ’t Koffieboontje is het initiatief van drie ondernemende vrienden. Deze vestiging werd geopend in oktober 2014. Alleen al het prachtige, monumentale pand verdient sterren. Zodra je ’t Koffieboontje binnenstapt, valt je het mooie interieur op. Hier is echt aandacht aan besteed. Dit zijn geen snelle ondernemers maar mensen met smaak. Of is het ingericht door een vrouw? Dat zou zomaar kunnen. Hoe dan ook: de sfeer bij ’t Koffieboontje is hartelijk. Om die reden zijn doordeweeks ook mensen met een laptop welkom. Bij drukte wordt ze wel vriendelijk gevraagd om aan de lange bar plaats te nemen. Een koffiebar is immers geen kantoortuin.

Wat wij erg leuk vinden, zijn de verschillende hoekjes. Je kan plaats nemen op een lange bank met kussens, in een zitje met knusse vintage stoeltjes óf ongegeneerd gaan hangen in een heerlijke hangstoel. Dit is echt een fijne plek om nu eens eindelijk goed bij te praten en uitgebreid koffie te drinken. Kom je hier vaker (en je bent zeker niet de enige), vraag dan om hun stempelkaart. Bij tien stempels krijg je een koffie van het huis!

De muziek staat op een gedempt volume. Je hoort ‘m wel maar hij stoort je niet in je goeie gesprek.

De koffie en lekkers erbij

Koffie van Bocca, tja dat is meteen al een goeie basis natuurlijk. Men schenkt hier ook filterkoffie. ’t Koffieboontje biedt je altijd de keuze tussen een normale of grote variant. Heb je niet zoveel tijd? Vraag dan om hun to go opties. De Cappuccino staat hier goed aangeschreven. Ook hun Espresso wordt geroemd en natuurlijk komen ook theeliefhebbers hier vol aan hun trekken.

Ok, je bent dus gaan zitten en krijgt trek? Vraag naar hun kaart en maak je keuze. Loop het water je al uit de mond? We doen nog een duit in het zakje en geven je een paar tips. Men serveert hier verrukkelijke citroen- en andere taarten, dadelcheesecake en notenkoek. Nu jij weer.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
’t Koffieboontje
Oudegracht 92
3511 AV Utrecht

Openingstijden:
Maandag t/m zondag
08.00 tot 17.30 uur

Gesloten op 01/01 en 25/12

Contact:
Telefoon: +31 (0) 30 877 8787
Website: tkoffieboontje.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .