3. Malen, tampen en doseren
De Sage Barista Touch Impress maakt het je makkelijk om de juiste hoeveelheid koffie te bepalen en de koffie wordt altijd aangedrukt met de juiste druk.
Eerste ingebruikname
Je gaat als eerste de espresso instellen, ga in het menu naar espresso. Espresso vormt de basis voor alle andere koffiespecialiteiten.
Volg de instructies op het scherm samen met de volgende stappen:
3a. Plaats de dubbele filter in de filterdrager. Voor Mister Barish koffiebonen is de dual wall niet nodig en wordt zelfs afgeraden.
3b. Plaats de filterdrager in de houder onder de koffiemolen
3c. Druk op de linker foto met de filterdrager
De koffiebonen worden gemalen. Als de koffiemolen stopt ga dan naar de volgende stap.
3d. De koffie aandrukken door de hendel naar beneden te brengen.
De gemalen koffie wordt met 10kg druk aangedrukt.
3e. De koffiemachine geeft dan aan wat je moet doen:
Er zijn 3 mogelijkheden:
Mogelijkheid 1: Groen streepje en een groen vinkje = juiste hoeveelheid koffie
-> Ga naar stap 3f.
Mogelijkheid 2: 1 of meerdere streepjes onder de middelste streep = te weinig koffie
De machine geeft de melding "Beetje meer"
-> Ga opnieuw naar stap 3c.
Mogelijkheid 3: 1 of meerdere streepjes boven de middelste streep = te veel koffie
De machine geeft de melding "Trimmen"
-> Neem filterdrager uit de houder, neem de razor tool en trim of schraap het te veel aan koffie uit de filterdrager.
-> Ga vervolgens naar stap 3f.
3f. Tamp een 2de keer, nogmaals de hendel naar beneden brengen.
Niet de eerste keer dat je de Sage Barista Touch Impress gebruikt?
De dosering wordt automatisch berekend op basis van de laatste maling, zodat deze altijd klaar is voor het volgende gebruik. Maar het is geen constante want de variabelen zoals de luchtvochtigheid, de koffiebonen, ... kunnen wijzigen. Daarom zal je af en toe de instelling moeten aanpassen.
Als je een groen streepje krijgt na het doseren en tampen, ga dan naar stap 4.
Als de streep niet groen is, ga dan naar 3e.