3. Malen, tampen en doseren
De Sage Barista Express Impress maakt het je makkelijk om de juiste hoeveelheid koffie te bepalen en de koffie wordt altijd aangedrukt met de juiste druk.
Eerste ingebruikname:
3a. Plaats de dubbele filter in de filterdrager. Voor Mister Barish koffiebonen is de dual wall niet nodig en wordt zelfs afgeraden.
3b. Plaats de filterdrager in de houder onder de koffiemolen
3c. Druk op de knop "Dose"
De koffiebonen worden gemalen. Als de koffiemolen stopt ga dan naar de volgende stap.
3d. De koffie aandrukken door de hendel naar beneden te brengen.
De gemalen koffie wordt met 10kg druk aangedrukt.
3e. Kijk vervolgens naar de streepjes tussen "Tamp" en "Dose level"
Dan heb je 3 mogelijkheden:
Mogelijkheid 1: Groene streep = juiste hoeveelheid koffie
-> Ga naar stap 3f.
Mogelijkheid 2: 1 of meerdere streepjes onder de middelste streep = te weinig koffie
-> Ga opnieuw naar stap 3c.
Mogelijkheid 3: 1 of meerdere streepjes boven de middelste streep = te veel koffie
-> Neem filterdrager uit de houder, neem de razor tool en trim of schraap het te veel aan koffie uit de filterdrager.
-> Ga vervolgens naar stap 3f
3f. Tamp een 2de keer, nogmaals de hendel naar beneden brengen.
Niet de eerste keer dat je de Sage Barista Express Impress gebruikt?
De dosering wordt automatisch berekend op basis van de laatste maling, zodat deze altijd klaar is voor het volgende gebruik. Maar het is geen constante want de variabelen zoals de luchtvochtigheid, de koffiebonen, ... kunnen wijzigen. Daarom zal je af en toe de instelling moeten aanpassen.
Als je een groen streepje krijgt na het doseren en tampen, ga dan naar de stap 4.
Als de streep niet groen is, ga dan naar 3e.