Koffiebar Ohøj Coffee Roasting, voor een goede coffee experience
16 september 2019 
1 min. leestijd

Koffiebar Ohøj Coffee Roasting, voor een goede coffee experience

Ohøj, een Scandinavische naam voor een koffiebar in Utrecht? Well, de eigenaar is Amerikaan en heeft een paar jaar als barista gewerkt in Parijs. Hoe internationaal wil je het hebben? Heel goede koffie in een buurt die er erg blij mee is.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Door zijn ervaring weet eigenaar Kevin wat belangrijk is in het koffieproces én wat de klant wil ervaren in een koffiebar. Zelf geeft hij het goeie voorbeeld door een prima gastheer te zijn. Voor hem is dat de normaalste zaak van de wereld. Tevens heeft hij passie voor het vak en dat straalt hij ook helemaal uit. Zijn vrouw en hij vinden elkaar ook in het runnen van deze leuke koffietent.

De inrichting noemen wij mooi minimalistisch. Vind jij die eerder sober? Bestel dan toch eens een kop koffie en je zal versteld staan. We zijn er van overtuigd dat je terug gaat komen, en vaker dan één keer. Ohøj is niet alleen een fijne locatie in het steeds hipper wordende Utrecht-Zuid om bij te praten, het is ook een prima plek om te werken. Aan de Rijnlaan zitten nogal wat kebabzaken. Op zich helemaal prima, maar de buurt is oprecht blij met deze fijne aanwinst. De lovende kritieken van koffieliefhebbers uit heel Utrecht en daarbuiten zijn dan ook absoluut terecht.

De koffie en lekkers erbij

Utrecht-Zuid is dus booming, maar de Rijnlaan is nog een relatief rustige plek. Hier roostert Kevin zijn eigen bonen, om daarmee zijn eigen kwaliteitskoffie te maken. Een koffiespecialiteit die door veel bezoekers wordt geroemd is de Espresso tonic. Bonen uit Brazilië of Nicaragua vormen ook de basis voor een klasse Cappuccino. Kevin zou natuurlijk geen Amerikaan zijn als hij niet ook een heerlijke Americano serveert. Ohøj heeft nog geen heel uitgebreide menukaart omdat het vooral gaat om het roosteren. Uiteraard kan je cake of koek krijgen en als jij dit leest is het aanbod wellicht al uitgebreid.

Leuk weetje over deze koffiebar: Ohøj is één van de tien koffiebars die mee doen aan de Utrechtse Coffee Safari: tien koffiespots die een zeer goede kwaliteit koffie schenken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Ohøj Coffee Roasting
Rijnlaan 27
3522 BB Utrecht

Openingstijden:
maandag gesloten
dinsdag 08:00–12:00
woensdag 08:00–17:00
donderdag 08:00–17:00
vrijdag 08:00–17:00
zaterdag 10:00–17:00
zondag 10:00–17:00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 57821403
Website: www.facebook.com/ohojcoffee

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .