Cup of Excellence

Cup of Excellence

De Cup of Excellence is een jaarlijkse competitie waarbij wordt gezocht naar de beste kwaliteitskoffies binnen een bepaald land van dat jaar. De winnende koffies worden gekozen door een selecte groep nationale en internationale cuppers. Tijdens de wedstrijd worden door een cupper minstens op 5 verschillende momenten dezelfde koffie geproefd. Op die manier wordt de objectiviteit gewaarborgd. De prijswinnaars worden beloond met de prestigieuze Cup of Excellence. Met dit trademark wordt de koffie per opbod verkocht op een veiling.

Voor een koffieboer is het een enorme eer en prestatie om deze erkenning in de wacht te slepen. Voor een Cup of Excellence komt een koffieboer alleen in aanmerking als:
- de koffiebessen perfect gerijpt zijn
- de bessen met zorg geplukt zijn
- de body aangenaam en goed ontwikkeld is met een levendige zoetheid
- de grond de koffiebonen een unieke smaak geeft

Voor de koffieboer betekent dit een enorme stap vooruit. Hij wordt als topleverancier beschouwd en krijgt een betere prijs voor zijn koffiebonen. Van over de hele wereld zullen belangstellenden zijn koffieplantage bezoeken en zijn koffie komen proeven.

De Cup of Excellence zorgt ervoor dat koffieboeren, koffiebranders en koffieliefhebbers bij elkaar worden gebracht. Maar het zorgt er ook voor dat individuele koffies meer gewaardeerd worden voor hun specifieke kenmerken. Koffieboeren zullen zich nog meer op kwaliteit gaan focussen en ervoor zorgen dat hun koffie uniek smaakt.
Reactie plaatsen