Koffie kan je leven verlengen!
03 juli 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Koffie kan je leven verlengen!

Koffie drinken kan je leven verlengen! Een extra argument om nog een kopje koffie te drinken? Het maakt zelfs niet uit hoeveel je drinkt en of de koffie cafeïne bevat. Dat blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek met een interview in TIME.

Inhoudsopgave

Het koffie onderzoek
Koffie kan de kans op vroegtijdig overlijden verminderen
Waarom?
Conclusie

Het koffie onderzoek

1o jaar lang hebben Amerikaanse onderzoekers van het National Cancer Institute de gegevens geanalyseerd van de UK BioBank. Deze databank bevat informatie van 500.000 Britten. Deze data is verzameld door enquêtes, afgestane biologische stalen en resultaten van fysieke onderzoeken. De onderzoekers wisten ook hoeveel koffie de deelnemers dronken. In de periode van 10 jaar zijn 14.200 deelnemers overleden.

Hoofdauteur Dr. Erikka Loftfield zegt in een interview met TIME dat ze er in slaagden om een relatie te leggen tussen het drinken van koffie en een beperkter risico op vroegtijdig overlijden. Dit werd vastgesteld bij mensen die minstens één to wel acht koppen koffie per dag dronken. Dat geldt bovendien voor alle koffiesoorten, met of zonder cafeïne.

Koffie kan de kans op vroegtijdig overlijden verminderen

De invloed van koffie drinken op een beperkter risico van een vroegtijdig overleden is beperkt. Algemeen kan wel worden aangenomen dat één kopje koffie per dag 8% minder kans geeft op een vroegtijdig overlijden. Maar als je meer koffie drinkt dan wordt het risico verder beperkt. Zes to acht kopjes beperken het risico zelfs met 16%. Bij meer dan acht kopjes daalt het percentage naar 14 procent.

Waarom?

De onderzoekers hebben vooralsnog geen idee waarom koffie het risico op vroegtijdig overlijden beperkt vermindert. Het heeft niets te maken met de cafeïne in koffie. Deze bevindingen zijn gebaseerd op observerende studies. Volgens Dr. Loftfield zijn er bijkomende studies nodig om de potentiële biologische mechanismen erachter beter te begrijpen.

Conclusie

Uit dit onderzoek blijk sowieso dat koffie deel kan uitmaken van een gezonde levensstijl en voedingspatroon. Uit “Is koffie gezond?” met eerdere onderzoeken is reeds gebleken dat 2 à 3 kopjes per dag de ideale hoeveelheid is om maximaal te profiteren van de voordelen en de nadelen te beperken.

Wil je meer weten over koffie en gezondheid? Stel hieronder je vraag of klik door op de vele links, want op friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .