Koffiebar Kaffeenini, het kleinere zusje van de bekende lunchroom Barnini
19 mei 2019 
1 min. leestijd

Koffiebar Kaffeenini, het kleinere zusje van de bekende lunchroom Barnini

Doet de naam Kaffeenini je denken aan Barnini, de bekende lunchroom? Dat is niet zo vreemd, en een goed teken: Kaffeenini is namelijk het kleinere zusje, te vinden in de Nationalestraat. Koffiedrinken bij deze koffiebar in deze bekende shoppingstraat is om meerdere redenen een uitstekende keuze. We leggen je graag uit waarom.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Misschien schrik je van de drukte bij Kaffeenini, in die zin dat er geen zitplek is? Geen paniek: als je even wacht, vind je zo een plekje. We kunnen je verzekeren dat het de moeite waard is. Ondertussen heb je tijd om rond te kijken en je te verbazen over de toffe, bijzondere, bijna artistieke inrichting. Als je eenmaal zit wordt jouw geduld op drukke momenten misschien nog even op de proef gesteld maar dan kan je er ook helemaal voor gaan. Wedden dat je hier weer terugkomt? De erg vriendelijke en correcte bediening zorgt daar zeker ook voor.

Hun originele, zomerse terras wordt door velen geprezen, je waant je écht op vakantie.

De koffie en lekkers erbij

Allemaal leuk, die inrichting, die gezellige drukte en de fijne bediening, maar de koffie dan? Ook in dat opzicht kunnen we je geruststellen of zeg maar gerust blij maken. Behalve een heerlijke, volle Cappuccino heeft men bij Kaffeenini diverse eigen specialiteiten op de kaart staan. Heb je al eens Dalmatiërs gedronken? Dit is een recept van gestoomde melk met Maltezers en honing: erg lekker. Toch liever genieten van je favoriete Espresso? Dan kan hier uiteraard ook. Nog een bijzonder uitstapje is de Speculini: gestoomde melk met speculaas, hoe krijg je ’t bedacht: smullen! Natuurlijk komen de niet-koffiedrinkers hier ook volledig aan hun trekken. Er is voldoende keuze uit diverse theesmaken en huisgemaakte ice tea, hoe origineel.

Dan naar al dat lekkers dat je al voorbij zag komen. Kaffeenini is o.a. bekend van zijn overheerlijke bagels. Daarnaast serveert men hier niet bepaald kleine stukken taart. Dat heeft één nadeel: je moet een grote maag hebben, mocht je verschillende soorten willen uitproberen. Dat wordt dus terugkomen. Verder staan er gelukkig ook gezondere opties op de kaart en kan je hier ook prima ontbijten. Dat je bij Kaffeenini ook Flammkuchen kunt bestellen is niet zo vreemd als je weet dat de eigenares een jaartje in Duitsland heeft gewoond en ook allerlei Duits lekkers aan recepten heeft meegenomen.

De buurt

Wifi en werken

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Kaffeenini
Nationalestraat 114 A
2000 Antwerpen

Openingstijden:
Maandag 08:00 — 18:00
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag-zaterdag 08:00 — 18:00
Zondag 09:00 — 17:00

Contact:
Telefoon: +32 (0) 3 231 83 57
Website: kaffeenini.be

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .