Engrano: koffie als een ware traktatie
21 september 2018 
1 min. leestijd

Engrano: koffie als een ware traktatie

Engrano is een koffiebranderij uit Numansdorp. Met Guadalupe Sierra als oprichtster, geboren Mexicaanse, maar opgegroeid in Ecuador. Door haar fascinatie en liefde voor koffie startte zij in 2010 koffiebrander Engrano. Haar doel is kleine koffieboeren kansen bieden op betere leefomstandigheden. Door koffie in te kopen via het direct-trade principe draagt Engrano hier aan bij.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Engrano koffiebranderij begon klein met een Quickmill espressomachine en bijbehorende Quickmill bonenmaler. Aangevuld met een kleine I-Roast 2 koffiebrander voor thuis, die inmiddels is vervangen voor een moderner exemplaar. Alle koffiebonen worden ambachtelijk en vers gebrand.

In hartje Rotterdam is Engrano café geopend. In een gezellige ambiance kun je hier terecht voor een verse espresso. Met liefde bereid door de barista.

Naast koffiebonen biedt de webshop tevens Expobar espressomachines aan. Met de mogelijkheid om deze aan te schaffen volgens een huurkoop regeling.

Koffiebonen

Het assortiment koffie bestaat uit 100% Arabica bonen afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Met name Mexico heeft milieuvriendelijke koffieteelt hoog in het vaandel staan en wil daarmee een voorbeeld zijn voor andere landen. De koffie afkomstig uit Mexico is krachtig, evenwichtig, fris en mild van smaak. Ecuador is een topspeler als het gaat om specialty coffees. Het klimaat is uitstekend, waardoor de smaken evenwichtig en zeer geliefd zijn.

Engrano biedt zowel gebrande als ongebrande bonen aan. In het assortiment gebrande bonen zien we onder andere de volgende smaken:

 • Coatepec, Mexico
  Een milde koffie met smakelijke aroma`s. Heerlijk als espresso, maar zeker ook als cappuccino.
 • Cariamanga Lavado, Ecuador
  Een bijzondere koffie geteeld in de milde hooglanden van het Andes gebergte. De koffie wordt getypeerd door de volle smaak en de aangename afdronk.
 • Manabí Natural
  Een koffieboon geteeld op lemige kleigrond in de laaglanden van Ecuador. Hierdoor krijgt de koffie een bijzondere, ietwat rokerige, maar krachtige smaak.

Verkoop

In de omgeving van Rotterdam heeft Engrano een aantal verkooppunten.

Overzicht diensten:

 • Webshop: Ja
 • Koffie abonnement: Nee
 • Koffie op locatie: Nee
 • Barista cursus: Nee
 • Koffie voor bedrijven: Ja, via webshop
 • Eigen koffiebar: Nee

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen gegevens beschikbaar

Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij is enkel op afspraak te bezoeken.
Adres: Google maps link 
Engrano
Middelsluissedijk Oostzijde 26
3281 LD Numansdorp

Openingstijden:
Alle dagen: 9:00 – 17:00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 4277 7988
Website: engrano.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .