District - de combinatie van koffiebar en bakkerij zorgt voor heerlijke geuren
11 oktober 2019 
1 min. leestijd

District - de combinatie van koffiebar en bakkerij zorgt voor heerlijke geuren

District is zo’n koffiebar die je tekort doet door ‘m alleen koffiebar te noemen. Waarom? Omdat het ook een bakkerij is, wat een slimme combinatie. District is gelegen op een mooie plek in Utrecht-Oost, ver buiten het centrum dus, maar alleen al de koffie is het omfietsen waard.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Het eerste voordeel van de combinatie van koffiebar en bakkerij is dat je ’s morgens al om half acht terecht kunt. Het tweede voordeel is dat de lucht van vers brood je buiten al tegemoet komt. Als je nog geen trek had, krijg je dat meteen zodra je District binnen loopt. Door die heerlijke aroma’s maar ook door al dat lekkers wat het personeel al heeft klaargelegd.

Aan de vensterbank neem je plaats op houten stoelen. Verder is er een lange tafel waar je aan kan schuiven. Het aantal zitplaatsen bij District is vrij beperkt, dus je zal er óf vroeg bij moeten zijn óf even geduld moeten hebben. Maar geloof ons: het is het wachten écht waard. Bij mooi weer kan je ook op hun terrasje gaan zitten of op de bank voor het raam.

District is eenvoudig maar met oog voor detail ingericht en heeft een relaxte uitstraling. Regelmatig komen er uiteraard mensen binnenlopen voor brood of luxebroodjes, maar het is er nooit té druk. Je zit er gewoon prettig. Eigenaresse Ingrid begon deze zaak omdat het haar opviel dat er nog geen bakker in deze buurt zat. Nu wel dus, en wat voor één. District heeft door de ligging ook een buurtfunctie, het is de plek waar mensen even bijpraten of het laatste nieuws uitwisselen.

Het personeel is erg vriendelijk. Was je nog niet eerder bij District? Je krijgt uitleg over hun assortiment, fijn!

De koffie en lekkers erbij

Bij District bakken ze zoete maar verantwoorde broodjes én schenken ze prima koffie. De Cappuccino is echt voortreffelijk. Ook die heerlijk Latte Macchiato wordt hier met plezier en passie voor jou bereid. De Espresso bij District is perfect om je dag goed te beginnen.

We hoeven je vast niet meer uit te leggen dat je hier goed kunt ontbijten. Behalve een grote variatie brood, in allerlei soorten en smaken, kan je hier trouwens ook een gezonde yoghurt scoren. Scones staan ook op de menukaart, net als Brabantse worstenbroodjes, in Utrecht inderdaad. Tot slot moeten we zeker nog hun salades en verrukkelijke taarten noemen, bij deze!

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
District
Jan van Scorelstraat 1
3583 CJ Utrecht

Openingstijden:
maandag: 7:30 – 17:00 uur
dinsdag: 7:30 – 17:00 uur
woensdag: 7:30 – 17:00 uur
donderdag: 7:30 – 17:00 uur
vrijdag: 7:30 – 17:00 uur
zaterdag: 7:30 – 17:00 uur
zondag: 8.30 – 17:00 uur

Contact:
Telefoon: +31 (0) 30 633 2963
Website: www.district-utrecht.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .