Koffiebar Caffènation in Sint Andries, een begrip in koffieland
19 maart 2019 
1 min. leestijd

Koffiebar Caffènation in Sint Andries, een begrip in koffieland

Caffènation is uiteraard een begrip in koffieland, ook jaren na de verkiezing tot beste koffiebar in de Benelux. De verhuizing naar de Mechelsesteenweg heeft deze koffiespot goed gedaan, zeker qua ruimte! Behalve de koffie selecteert men bij Caffènation ook kieskeurig zijn personeel, en dat is te merken.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Die uitverkiezing, in 2012, was natuurlijk een prachtige bekroning voor het goeie werk door alleen maar gepassioneerde barista’s. Stuk voor stuk weten ze alles van koffie óf willen ze het weten.

De locatie aan de Mechelsesteenweg is wellicht ietsje donkerder dan waar Caffènation voorheen zat, maar biedt meer ruimte aan alle bezoekers. Want in dat opzicht is men dan weer niet kieskeurig: iedereen is hier welkom en krijgt dezelfde vriendelijke aandacht. Het interieur is overigens nog niet zolang geleden vernieuwd, komt dat zien! Door de verschillende etages vind je bijna altijd wel een fijn plekje, bijvoorbeeld op de derde: daar vind je een leesruimte, met uiteraard ook boeken over … jawel koffie. Behalve koffie drinken en over koffie lezen kan men hier ook koffie kopen, dat wil zeggen vers gebrande bonen voor thuis. De kwaliteit van Caffènation ter plaatse zet je dus gewoon thuis voort. Alleen de sfeer, die kan je thuis uiteraard niet evenaren.

De koffie en lekkers erbij

Voor kwaliteitskoffie moet je dus bij Caffènation Sint Andries zijn. De Chai Latte is hier een goed voorbeeld van. Maar ook jouw Flat White geurt en smaakt goed. De Cappuccino die men hier serveert is niet alleen fotogeniek maar ook heerlijk van smaak. Als je van bijzondere koffievarianten houdt moet je zeker hun kaart even bestuderen, met verbazingwekkende combinaties. Ben je liefhebber van warme chocola en zoetigheid? Dan kan je de chocolademelk met gesmolten Maltesers onmogelijk laten staan.

Als je dan toch een plekje hebt gevonden kan je net zo goed iets lekkers bestellen natuurlijk. Caffènation staat ook bekend om zijn lekkere broodpudding en cake. Voor meer keuze zal je toch echt zelf naar binnen moeten lopen en geloof ons: daar ga je geen spijt van krijgen.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Caffènation Sint-Andries (Antwerpen centrum)
Mechelsesteenweg 16
2000 Antwerpen

Openingstijden:
Maandag – vrijdag: 08:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 18:00
Zondag of feestdagen: 10:00 – 18:00

Contact:
Telefoon: +32 (0) 3 689 70 13
Website: caffenation.be

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .