De Witte Zwaan, goede service en excellente producten
06 maart 2019 
1 min. leestijd

De Witte Zwaan, goede service en excellente producten

De Witte Zwaan is een familie koffiebranderij, gelegen in Eeklo. Als sinds 5 generaties worden hier koffies gebrand van hoge kwaliteit. De diverse melanges zijn in de loop der jaren veranderd. Maar het voortdurend streven naar goede service en excellente producten, is zonder twijfel gelijk gebleven.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de branderij worden de koffiebonen wekelijks vers gebrand. Dit gebeurt op een Duitse koffiebrander van het merk Barth Menado. Het is belangrijk om achter ieder soort koffieboon het verhaal te kennen. Hierdoor kan het beste brandprofiel worden bepaald. Uiteraard is het brandprofiel mede afhankelijk van het doel; filterkoffie of espresso. Het brandproces gebeurd ambachtelijk en langzaam. Alle specifieke smaken en aroma’s krijgen zo de kans om tot uiting te komen. Uiteraard zonder de boontjes te verbranden.

Iedere koffie is een uniek product en zo wordt het ook verwerkt. Koffieliefhebbers kunnen de koffie bestellen via de website. Maar je kunt ook terecht in de gezellige koffiebar. Hier worden de mooiste kopjes cappuccino en espresso geserveerd. Allen bereid door professionele barista‘s.

Koffiebonen

De kwaliteitskoffie van De Witte Zwaan is afkomstig uit koffieplantages van over de hele wereld.
Het assortiment bestaat uit een ruime keuze aan filterkoffie en espresso. Mooie melanges, maar ook single origin koffies ontbreken niet. Net als de echte specialty coffee voor de pure koffieliefhebber.

Een kleine greep uit de koffiecollectie:

  • Porto Rico, een heerlijke melange afkomstig uit Azië en Zuid-Amerika. Het is een mild pittige koffie die zeer geschikt is voor volautomaten.
  • Colombia, een echte dessert koffie. Met zijn zachte smaak en mild karakter is het een ideale koffie voor een heerlijke cappuccino.
  • Maragogype, Guatemala, een single origin koffie met een verrassend romige smaak. Een erg gewilde koffie en heerlijk te bereiden als espresso.

Verkoop

De koffie van De Witte Zwaan kan je online bestellen en is ook verkrijgbaar in hun koffiebar.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffiebranderij De Witte Zwaan
Boelare 36 – 38
9900 Eeklo

Openingstijden:

Dinsdag – Vrijdag: 10u – 18u
Zaterdag: 10u – 17u
Zondag en maandag gesloten

*half uurtje voor sluiting serveren we de laatste koffies

Contact:
Telefoon: +32 (0) 9 377 10 34
Website: www.dewittezwaan.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .