Café De Pont: van ‘s morgen tot ‘s nachts drink je hier lekkere koffie
07 september 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Café De Pont: van ‘s morgen tot ‘s nachts drink je hier lekkere koffie

Café De Pont is een café-restaurant met een unieke ligging. Vanuit het raam kijk je namelijk over het IJ naar het Centraal Station, van Amsterdam dus. De naam verwijst uiteraard naar de pont, die op een paar meter afstand afmeert, letterlijk voor de deur. Hier kan je terecht voor een lekkere kop koffie, met iets lekkers naar wens.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Dit café-restaurant heeft twee zonnige terrassen en is door zijn ligging voor velen een fijne locatie voor een tussenstop, op weg naar de stad, of voor een kop koffie na een dagje shoppen. Wil je de zonsondergang hier eens meemaken, kies dan voor het terras aan de westzijde: ook een mooie plek om ’s avonds te eten dus. Op het andere terras kan je al van de zon genieten vanaf het moment dat De Pont open gaat. Ook binnen zit je prima, met een beetje geluk heb je ook van daaruit zicht op het IJ.

Op zondagmiddag is het er extra gezellig omdat er dan livemuziek wordt gespeeld. Als je wil kunnen dan dus de voetjes van de vloer! Maar de sfeer is eigenlijk altijd relaxed, prettig en gezellig. Mede daardoor komt er een mix van bezoekers, van studenten tot zakenlui en van locals tot toeristen. Dit café-restaurant heeft leuke en attente bediening.

De koffie en lekkers erbij

De Pont is niet de echte koffiebar maar ze schenken biologisch en ecologisch verantwoorde, en erg smakelijke koffie. Dus of je kiest voor een gewone koffie, espresso, cappuccino of een latte: je weet dat het goed zit. Uiteraard komen de theedrinkers ook aan hun trekken.

We gaan geen poging doen om de hele menukaart te schetsen. Zowel voor ontbijt, lunch als diner bied De Pont een zeer uitgebreide keuze. We lichten er een aantal gerechten uit. Als ontbijt kan je bijvoorbeeld een Turkse yoghurt nemen met muesli en seizoenscompôte. Verder is er keuze uit verschillende soorten brood, ook als tosti en met eieren, en allerlei warme gerechten met vlees, kaas of vis. Natuurlijk zijn ze bij De Pont de taart niet vergeten! Voor de avond kan je bestellen vanaf hun barbecuekaart, die uitgebreide mogelijkheden biedt.

De buurt

In Amsterdam-Noord waar het pontje aankomt bij de Buiksloterweg. Op wandelafstand van het Eye en andere bezienswaardigheden.

Wifi en werken

Je kan hier goed werken maar het is niet de typische koffiebar waar er een goede sfeer is om te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Café De Pont
Buiksloterweg 3-5
1031 CC Amsterdam-Noord

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 01.00
Zaterdag en zondag: 10.00 tot 01.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 636 3388
Website: afedepont.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .